Kulcsszó keresés /


Sült zellerkrémleves (ropogós zeller, borsos kecskesajt, petrezselyem relish)

Megérkezett az ősz, most jött el az ideje a bebújós leveseknek A krémlevesek nagyon gyorsan és sokféleképpen elkészíthetőek. A fő alapanyagot süthetjük, főzhetjük vagy akár pirithatjuk is. A levesbetétek tárháza is bőséges. Dúsíthatjuk zöldség chipsszel, kolbászmorzsával, sajttal, de akár frissítő szósszal vagy fűszeres olajjal is. Így született meg ez a zellerkrémleves is, próbáljátok ki!

olvass tovább

8 ok, amiért szeretjük a zellert

  • 2017. július 19.

A zeller Dél-Európából terjedt el és már a görögök is fogyasztották ezt a zöldséget a középkorban. Nálunk pedig a középkorban vált népszerűvé, de nem csak azért, mert remek fűszernövény, hanem számos jótékony hatást tulajdonítottak neki a gyógyászatban. Azonban ma már nem csak a népi gyógyászat leírásaira kell támaszkodnunk, mert bizonyítottan nagyon sok jótékony hatása van a szervezetünkre ennek a növénynek.

olvass tovább