Kulcsszó keresés /


Egy köszönömmel és egy kérek szépennel bármit elértek

Minden ember más és más, ebben mindenki egyetért. A vendéglátóipar és a kereskedelem az, ahol ezek az eltérések egy egységbe fordulnak át: jó, és rossz értelemben egyaránt. Mintha az itt dolgozók fejére rá lenne írva, hogy velük bármit meg lehet tenni, mert mindent elviselnek. Lehet bunkózni, lehet nem köszönni, lehet okoskodni, lehet kiélni a belső frusztráltságot, lehet hülye kérdéseket feltenni, hiszen az eladó/pultos azért van, hogy mindent elviseljen. Vagy el lehet mesélni egy egész élettörténetet, igen, ilyen is van, de ez még a jobb variáció.

olvass tovább

Programajánló : Szent György-hegy matiné

  • 2022. augusztus 19.

A Szent György-hegy hajnalig napközbeni kistestvére idén először kerül megrendezésre szeptember 3-án, a szüreti időszakban. A szervezők célja egy egész napos laza programot nyújtani, amolyan nyitott pincék jelleggel, ahol a résztvevők közelebbről is megismerhetik a hegy vendéglátóit, borászatait. A MATINÉ családiasnak és barátságosnak ígérkezik, 10 helyszínnel, déltől este 8 óráig.

olvass tovább

A nyár megmentője vagy izgalmas designelem?

  • 2022. június 26.

A fokozatosan forróbbá váló nyári napokhoz közeledve egyre többen és többen kezdenek el légkondicionáló készüléket vásárolni, a választás során pedig az ár mellett még megannyi szempontot figyelembe kell venni. Ezek közé tartozik a készülékek megjelenése is, hiszen manapság a felhasználók gyakran keresnek olyan megoldásokat, amelyek illenek az otthoni enteriőrbe, de hasonlóan vannak ezzel a vendéglátóhelyek és üzletek is. „Az új, grafitszürke színű készülékkel szeretnénk alternatívát ajánlani azoknak a vásárlóknak, akik a fehér vagy ezüst színű klímaberendezések helyett valamilyen más, stílusos megoldásra vágynak” – mondta el Szabó-Jilek Ágnes, a Panasonic Heating & Cooling Solutions, azaz fűtés-hűtés üzletágtól.

olvass tovább

'Látni emberi sorsokat, amelyeknek ilyen módon te is részese lehetsz.' - Beszélgetés Csabányi Attilával, a Türkiz étterem üzletvezetőjével

Csabányi Attila a Türkiz étterem üzletvezetőjeként magasra küzdötte fel önmagát. Ehhez nagyban hozzájárult a munkához való hozzáállása, valamint életszemlélete. Vele beszélgettünk a vendéglátóipar jelenlegi helyzetéről, kitartásról, valamint arról, hogy mi tud motiválni egy embert ennyi eltöltött szakmán belüli év után is.

olvass tovább

Megbélyegzett szerelem

Nem bírom szó nélkül hagyni azokat a sztereotípiáktól hemzsegő útmutatásokat, melyekben megmondják, hogy kibe érdemes és kibe nem érdemes beleszeretnünk. Egy jófiúba azért ne szeress bele, mert mi van, ha anyámasszonykatonája, egy jó pasiba azért ne, mert biztosan félrelép, egy orvosba meg semmiképpen, mert sosincs otthon; de egy tanárnak meg alacsony a fizetése, hogy eltartson egy családot; a vendéglátósokról nem is beszélve, akik mind alkoholisták vagy drogosok.

olvass tovább

Top5: a világ legfurcsább éttermei

Gondolkozott már bárki is azon, hogy milyen lehet egy wc csészéből elfogyasztani a főételt, vagy egy koporsóban ülve kanalazni a desszertet? A következő, igen meglepő tematikájú éttermek tulajdonosai egészen biztosan, hiszen elsőre abszolút bizarrnak tűnő ötletekből születtek vendéglátóhelyek, melyek közül most összegyűjtöttük az öt legérdekesebbet.

olvass tovább

Maradj formában az ünnepek alatt!

  • 2015. december 23.

Az ünnepek mindig féktelen lakomákba torkollanak, esetemben különösen, ugyanis az a balszerencse ért, hogy a születésnapom december 27-re esik, így a 24-től január 1-ig tartó időszak töménytelen mennyiségű földi jóról szól minden évben. Lévén, vendéglátós család sarja vagyok, minden házban rogyásig van az asztal töltött káposztával, libacombbal, hidegtálakkal, rántott hússal, bejglivel és a két ünnep között, a tiszteletemre készült születésnapi tortacsodákat már meg sem említem. Felteszem, nem az én családom az egyetlen, ahol karácsonykor elszabadul a kalóriapokol, de talán cikkem segítségével megelőzhetőek idén, az alattomosan felkúszó kilók.

olvass tovább

Változtak az élelmiszercímkék

  • 2014. december 20.

Nagy segítség az ételallergiások és étel-intoleranciások számára, hogy 2014. december 13-tól kötelezővé vált az allergének jelölése az előre nem csomagolt élelmiszereken is, így egy vendéglátó egységben és a csemege pultból kapott élelmiszereken esetében is kötelező információt szolgáltatni az allergénekkel kapcsolatban.

olvass tovább

Egyre többen hajózzák be a bortengert

  • 2014. június 24.

A főszezonban foglaltak a szállások, egyre jobb vendéglátóhelyek nyílnak és elárasztják a partot a fesztiválok, de a Balaton, legnépszerűbb belföldi úti célunk ennél jóval többet kínál. A borkedvelők itt 22 borvidékünk közül hat régiót helyben fedezhetnek fel, hogy megtalálják a nyár slágerborát, de várja őket a VinCE Balaton rendezvény is, ahol közel 30 pincészet és számos gasztrokiállító mellett hajós borkurzuson kóstolhatják a helyi és messzi borvidékekről ideérkező különlegességeket.

olvass tovább