Kulcsszó keresés /


Egy köszönömmel és egy kérek szépennel bármit elértek

Minden ember más és más, ebben mindenki egyetért. A vendéglátóipar és a kereskedelem az, ahol ezek az eltérések egy egységbe fordulnak át: jó, és rossz értelemben egyaránt. Mintha az itt dolgozók fejére rá lenne írva, hogy velük bármit meg lehet tenni, mert mindent elviselnek. Lehet bunkózni, lehet nem köszönni, lehet okoskodni, lehet kiélni a belső frusztráltságot, lehet hülye kérdéseket feltenni, hiszen az eladó/pultos azért van, hogy mindent elviseljen. Vagy el lehet mesélni egy egész élettörténetet, igen, ilyen is van, de ez még a jobb variáció.

olvass tovább

Leader of The Year - A díj, ahol nem elég a teljesítmény és a kompetencia!

  • 2023. december 05.

Patinás és gyönyörű helyszín, rendkívül elegáns vendégsereg, lenyűgöző programok, pazar vendéglátás és méltó elismerések. Leginkább így jellemezhető a hétvégén megrendezétt Leader Of The Year Üzleti Díjátadó, ahol a kiemelkedően sikeres, példa értékű pályafutást és munkásságot ezúttal is hét különböző kategóriában ismerték el.

olvass tovább

Gourmet: új lendület a gasztronómiában

  • 2023. május 20.

Míg tavaly az „örökség” témáját járhattuk körül a hazai gasztronómia legátfogóbb eseményén, idén az „új generáció” kerül a középpontba június 2-4. között a Millenárison, az MBH Bank Gourmet Fesztiválon. A magyar vendéglátás legismertebb képviselőinek bemutatása, és a több mint száz kiállító változatos étel-, desszert- és italkínálata mellett - a programok sűrűjében - a különböző művészeti ágak és a gasztronómia közös metszéspontjainak világában is elkalandozhatunk. A rendezvény névadó szponzora idén az MKB Bank és a Takarékbank egyesülésével létrejött MBH Bank.

olvass tovább

Sziget, újra a régi fényében

  • 2023. május 09.

Számos területen megújulás jellemzi az idei Szigetet, így a látványvilág, a vendéglátás, a fenntarthatóság terén vagy a kényelmi szolgáltatások sorában. Néhány programhelyszín helyet vált, néhány új köntöst kap. Ami marad, az a kihagyhatatlan Sziget-feeling és a programok változatossága, a műfaji sokszínűség jegyében.

olvass tovább

Szakács akarsz lenni? Akkor ezt tudnod kell!

  • 2023. március 17.

Magyarországon az utóbbi időben újra divatos lett a vendéglátásban dolgozni, aminek több oka is van. Reflektorfénybe kerültek séfek, hiszen egyre több műsor szól a konyhatudományokról, online felületek ontják magukból a recepteket, és számottevő azon kapcsolódó szakmák száma, ami ehhez köthető. Tulajdonképpen nevezhetjük divathullámnak, de rengeteg társadalmi és gazdasági oka is van ennek.

olvass tovább

Versenyképes szakmára és sikeres karrierre vágysz? Válaszd a Best Mixert!

  • 2022. szeptember 04.

Ma már nem csak a diploma jelentheti a siker kulcsát. Egy jól megválasztott szakma ugyanúgy garantálhatja a stabil egzisztenciát és egy prosperáló életpálya felépítését. Jelenleg különösen nagy potenciál rejlik a vendéglátás népszerű barista és mixer szakmáiban, főleg, hogyha elhivatottak vagyunk és a legjobb helyen képezzük magunkat. A Best Mixer tanfolyamok pályakezdőként és pályaváltóként is kiemelkedő lehetőséget kínálnak, akár a koktél-, akár a kávékészítés ragadja meg a fantáziánkat.

olvass tovább

'Látni emberi sorsokat, amelyeknek ilyen módon te is részese lehetsz.' - Beszélgetés Csabányi Attilával, a Türkiz étterem üzletvezetőjével

Csabányi Attila a Türkiz étterem üzletvezetőjeként magasra küzdötte fel önmagát. Ehhez nagyban hozzájárult a munkához való hozzáállása, valamint életszemlélete. Vele beszélgettünk a vendéglátóipar jelenlegi helyzetéről, kitartásról, valamint arról, hogy mi tud motiválni egy embert ennyi eltöltött szakmán belüli év után is.

olvass tovább

Az üzleti világ átalakulása — célpontban a home office!

  • 2021. február 19.

2020 az elmúlt évek legnagyobb változásait hozta az üzleti világban. A pandémia egyrészről a digitalizáció felgyorsulását eredményezte, amelynek ékes bizonyítéka, hogy még sosem vásároltak ennyien webshopokból, mint idén. Másrészről a munkaerőpiacot is alaposan felforgatta, hiszen rengeteg ember, aki a turisztikában és vendéglátásban dolgozott, egyik napról a másikra munkanélkülivé vált. Sajnos számukra kilátástalanná vált a helyzet, hiszen nem remélhették, hogy egyhamar megváltoznak a körülmények és visszatér a korábbi kereslet, így egy tömeges átképzési hullám indult.

olvass tovább

'Ahhoz, hogy elérd a célod, tudnod kell, mit akarsz!' Kedvenc idézeteink Gordon Ramsaytól

Gordon Ramsay sok szempontból megváltoztatta a közönség gasztronómiáról, és az egész vendéglátásról alkotott képét, hiszen aligha van olyan ember, aki ne ismerné a legnagyobb jóindulattal is minimum temperamentumosnak, vagy még inkább indulatosnak nevezhető szakácsot. Születésnapja alkalmából a kedvenc idézeteinket gyűjtöttük össze a skót séftől!

olvass tovább