Kulcsszó keresés /


„Szerintem kétféle ember létezik: az építő/alkotó, és az üzemeltető. Én egyértelműen az első típus vagyok” – Interjú Sabján Adriennel

Ha a valósághű kajatorták kerülnek szóba egy társaságban, akkor egészen biztosan Sabján Adrienn neve is felbukkan. Közgazdászként végzett, a vérében is van, és azért a kitűnő matekérettségiéért irigylem, oké, azért is, mert szereti is. 2011 óta hobbicukrász, azóta jelent is meg egy könyve, amiről szintén beszélgettünk, sok minden más mellett. Önmagáról, a karrierről, a gyereknevelésről, és a kultúra fontosságáról is. Avagy mi szükséges ahhoz, hogy az ember karriert váltson a hobbijáért?

olvass tovább

A legviccesebb tortakatasztrófák

  • 2015. december 15.

Annak idején, a hatodik szülinapomra egy gyönyörű Barbie baba tortát kaptam, aminek a ruha része volt ehető, közepén meg egy igazi Barbie állt. Elmondani sem tudom, mennyire örültem neki, de lefogadom, ha a Barbie helyett bármilyen más Disney hercegnős sütit kapok, ugyanolyan fülsüketítően üvöltöttem volna örömömben. Kivéve, ha anyukám próbálta volna megsütni... Bocsi Anya, de valljuk be, pont úgy sikerült volna, mint ezek a torták. Megnéztem volna a kis szülinaposok arcát, amikor ezekkel a csodákkal köszöntötték fel őket!

olvass tovább

30 kötelező esküvői fotó a koszorúslányokkal

  • 2015. február 17.

Koszorúslánynak lenni nem csupán nagy megtiszteltetés, de felelősségteljes feladat is. A néha kötél-idegeket igénylő elvárások, mint például lelki támasznak lenni az újabb és újabb ruhapróbákon, az esküvői tortakóstolás, a csak és kizárólag az esküvőszervezéséről szóló beszélgetések és véleménykérő üzenetek megválaszolása, egyben azt is jelentik, hogy menyasszony-barátnőd bízik benned.

olvass tovább

Sült túrótorta

  • 2014. november 24.

Egyszerű és nagyszerű. A sajttorták után, amiket nyersen is el lehet készíteni, most túrótortát szerettem volna készíteni. Abból viszont nem kedvelem a sütés nélküli darabokat, hiába lehet vele időt és energiát spórolni. Sokkal jobban összeérnek az ízek, ha alacsony lángon, viszonylag sok időt tölt el a torta a sütőben, amikor a teteje szilárdra, a belseje viszont remegősen lágyra készül.

olvass tovább

Sült sajttorta dzsemmel

  • 2014. május 26.

Az amerikai sajttorták többsége leginkább egy túrótortához hasonlít ízében, állagában - persze mégis más. Krémesebb, pikánsabb, és könnyedén variálható - lehet csokis, karamellás, pisztáciás. A most bemutatott torta gyümölcsös, gyakorlatilag egy lekvárt kell készíteni, ami együtt sül majd a sütivel.

olvass tovább

New York sajttorta citrusokkal

  • 2013. május 27.

Kedvencem a sajttorta, mert nagyon egyszerű elkészíteni és százféleképpen variálható. Mehet bele krémsajt, joghurt, tejföl, túró. Imádom. Ez a verzió a sajttorták királya. Egy jó málnaöntettel, vagy házi baracklekvárral, eperrel egészen királyi eledel. Omlós, könnyű szétolvad a szájban.

olvass tovább

Divat rendel Sugar! módra

  • 2009. február 16.

A Sugar! cukrászda különlegességei közé tartoznak a cipő- és táskaformájú torták, sütemények, amelyek ötletes meglepetésül szolgálhatnak a divat bolondjainak. Horváth Eszter cukrászdája tökéletes elegye a designnak és a cukrászkülönlegességeknek. És hogy hogyan kell ezt létrehozni?

olvass tovább