Kulcsszó keresés /


Új színfolt a belvárosi éttermek sorában, megnyilt az AUM Natural a belvárosban

  • 2020. március 06.

Kakashere, tengerisün, vízibivaly - ilyen és hasonlóan izgalmas alapanyagokkal borzolja a kedélyeket a hazai gasztrovilág Thaiföldet is megjárt fenegyereke, Varga Dániel, séf. A fővárosban a második egységet nyitják, az első étterem, az AUM tavaly óta üzemel nagy sikerrel a Flórián téren, az AUM Natural, szintén ázsiai-magyar fúziós progresszív konyhát képvisel Budapest szívében, a Hajós utcában. Autentikus alapanyagok, gondosan megkomponált tányérok és egy nagy adag kreativitás tökéletes harmóniája: ez a hamisítatlan Aum életérzés.

olvass tovább

Az én utam: Szilágyi Stefánia, ékszertervező

  • 2017. március 01.

Új rovatunk keretein belül szeretnénk nektek olyan tehetséges, inspiráló embereket bemutatni, akik mindannyiunk számára motivációt jelenthetnek, álmaink megvalósításához. Elsőként következzen Szilágyi Stefánia, ékszerkészítő, aki az itthoni mókuskerékbe beleunva, Thaiföldön kezdte el beindítani saját vállalkozását.

olvass tovább

Thai masszázsélmények királyi környezetben

Valóságos nyugalom szigete nyílt a Mammut I. bevásárlóközpontban, amikor a Royal Thai Massage szalon megnyitotta a kapuit néhány hete. A mesterdiplomával és többéves gyakorlattal rendelkező thaiföldi masszőrnőknek hála, regeneráló, frissítő és feszültségoldó távol-keleti masszázsok széles palettájáról válogathatunk, autentikus környezetben.

olvass tovább

Mai mosoly: nutellás kalács

  • 2015. augusztus 13.

Van egy nagyon bevált kalács receptem, és kigondoltam, mi lenne ha egyszerűen megkenném Nutellával és úgy sütném ki? Nutellás kalács lenne! Egyébként nem szeretem a Nutellát, viszont csodálattal tekintek erre az édességre és kitalálójára, világszinten egy olyan termék, amelyet mindenki szeret így, vagy úgy és mindenhol találkozhatunk vele, még Thaiföld legeldugottabb szigetének egy kis bodegájában is van.

olvass tovább

Zöld curry rákkal

  • 2015. június 09.

A héten nézegettem a Thaiföldi nyaralásunk képeit, és elfogott a vágy egy csodálatos, csípős, pikáns zöld curry iránt. Szereztem egész jó áron garnélarákfarkat is. Nyerset, a szürkét, mert előfőzöttből finom rákot nem lehet készíteni ugyanis biztos, hogy szétfőzi az ember. A rákfarok pedig úgy jó, ha még roppan, kissé opálos halvány rózsaszínű.

olvass tovább

Télből a nyárba: Thaiföld legromantikusabb vidéke

  • 2015. január 12.

A Phi – Phi szigetcsoport Thaiföld egyik legszebb vidéke, amely nem csak a gyönyörű szigetekkel és gazdag tengeralatti világgal, de csodálatos homokos tengerpartokkal és sűrű dzsungellal is büszkélkedhet. A kis szigetcsoport körülbelül két órányi hajóútra található Phuket – szigetétől, s a Phi Phi Leh és a Phi Phi Don félszigetek alkotják.

olvass tovább

Mozizz a tengerről

  • 2012. április 03.

A 3D már nem extra, a VIP mozitermek sem, de Thaiföldön olyan újdonsággal rukkoltak elő, ami meghökkentő, csodálatos és egyben szürreális: mozit nyitottak a tengeren.

olvass tovább