Kulcsszó keresés /


Izgalmas köret: barackos-fetás kukoricasaláta

  • 2017. november 28.

A kukorica saláta azért tökéletes köret, mert ehetjük sült vagy rántott húsokhoz, és zöldségekhez, ráadásul krumplival és rizzsel együtt is nagyon finom. Most egy kicsit különlegesebb változathoz hoztunk receptet, ugyanis ez barackkal, fetával és bazsalikommal készül.

olvass tovább

Maradj formában az ünnepek alatt!

  • 2015. december 23.

Az ünnepek mindig féktelen lakomákba torkollanak, esetemben különösen, ugyanis az a balszerencse ért, hogy a születésnapom december 27-re esik, így a 24-től január 1-ig tartó időszak töménytelen mennyiségű földi jóról szól minden évben. Lévén, vendéglátós család sarja vagyok, minden házban rogyásig van az asztal töltött káposztával, libacombbal, hidegtálakkal, rántott hússal, bejglivel és a két ünnep között, a tiszteletemre készült születésnapi tortacsodákat már meg sem említem. Felteszem, nem az én családom az egyetlen, ahol karácsonykor elszabadul a kalóriapokol, de talán cikkem segítségével megelőzhetőek idén, az alattomosan felkúszó kilók.

olvass tovább

Könnyű, gluténmentes menü a kánikulai hétvégére

  • 2015. augusztus 08.

Az újabb nyári forró hétvége kétség kívül nem a „húsleves rántott hússal” vasárnapi klasszikus ideje lesz. A hőségben sem nehéz ételeket fogyasztani, sem pedig a sütőt – túl hosszú időre - bekapcsolni nem esik jól. Varga Dóra, a Budai Allergiaközpont dietetikusa ezért könnyű, gyorsan elkészíthető, gluténérzékenyek számára is fogyasztható menüsort ajánl a hétvégére.

olvass tovább

Korán megtanultam, milyen az emberi zsarnokság

Az ebédhez készülődtünk, nagyanyám már behozta az ecetes salátát a rántott csirke mellé. Mindig ez volt az ebéd vasárnap: rántott hús meg fejes saláta krumplival. Mama nem úgy készítette a krumplit, mint ahogy nálatok csinálták, nem rakott bele se vajat, se tejet, hanem olajjal törte, és én ezért rettenet módon hálás voltam. Azt a ragadós pépet később se bírtam megszokni.

olvass tovább

A tökéletes vasárnapi ebéd

  • 2014. június 13.

A hazai háztartások zömében vasárnap húsleves és rántott hús kerül az asztalra, és ez tényleg nem sztereotípia. Én sajnos egyikért sem rajongok túlzottan (na jó, a leves azért jól szokott esni), úgyhogy ki kellett találnom a saját hétvégi menümet. Így alakult ki a zöldborsós töltött csirkecomb, és gratin burgonya, azaz tejszínes rakott krumpli.

olvass tovább

Rántott hús variációk

  • 2012. augusztus 02.

A wiener schnitzel csak és kizárólag borjúhúsból az igazi. De van nekünk egy sajátunk, ami ízletes sertésből, csirkéből és pulykából is, ez pedig nem más, mint a rántott hús.

olvass tovább