Kulcsszó keresés /


Isteni epres amerikai palacsinta reggelire

  • 2024. március 23.

Ha nem hagyományos receptekben gondolkozunk, akkor érdemes kipróbálni az amerikai típusú palacsinta receptjét. Elhoztunk most nektek egy igazán laktató napindító reggelit, melyet az eper csak külön szintre emel. Jó étvágyat kívánunk hozzá.

olvass tovább

A legfinomabb zabpalacsinta receptek

  • 2024. március 09.

Mindenki hallott már a zab fantasztikus hatásairól: csökkenti a koleszterinszintet, a rák kockázatát, véd a szív- és érrendszeri betegségektől. Magas a rosttartalma és sokáig teltségérzetet biztosít. Rengeteg vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst tartalmaz, valamint gazdag szénhidrát- és fehérjeforrás is. Jótékony hatással van az idegrendszerre, rendszeres fogyasztása jót tesz a hajnak és a bőrnek is. Ráadásul elkészítése gyors és egyszerű. Ha a hagyományos zabkása helyett valami különlegesebbet ennél, érdemes kipróbálni a zabpalacsintát.

olvass tovább

Ma van a Palacsinta világnapja

  • 2023. február 21.

Ki ne szeretné a palacsintát? A palacsinta világnapja mindig a negyven napos böjt kezdetére, azaz húshagyókeddre esik. A világ szinte minden országában tartják ezt az ünnepet. Hiszen szinte minden nemzetnek megvan a saját palacsintája.

olvass tovább

Tiramisu crepe cake recept

A palacsinta valószínűleg éppannyira bekerülne a világ tíz legnépszerűbb desszertjének listájára, mint a tiramisu, éppen ezért mi is lehetne jobb ennek a két csodás és ínycsiklandó édességnek a keresztezésénél.

olvass tovább

Villásreggelire fel!

  • 2015. június 28.

Itt van öt egyszerű recept, amit bárki könnyedén el tud készíteni. Igen, a bárkibe te is beletartozol, pláne, ha unod a joghurtot és a müzlit. Kezdjük egy ténnyel a főzésről. Főzni nem nehéz, csak el kell kezdeni. Ha pedig hétvégén a szokásosnál több időd van délelőtt, készíthetnél reggelit magadnak, a kedvesednek vagy akár a barátaitoknak. Egy jó tanács, először azért ne a leendő anyóssal próbálkozz!

olvass tovább

Zabpalacsinta

  • 2015. január 27.

Egészséges és finom? Gyakran a kettő sajnos nem találkozik. Megesszük, mert egészséges, de őszintén bevallva, az "eredeti' jobb azért.

olvass tovább

Amerikai palacsintatorony házi meggyszósszal

  • 2014. július 29.

Múltkor befőztem a kertből összes meggyet - készült belőle lekvár, zselé és öntetnek való befőtt, no meg persze egy bejegyzés is az oldalra. Azóta próbálok olyan ételekben gondolkodni, amihez fel tudom használni az idei szüretelést. Ez az amerikai palacsinta pont ilyen, ugyanis eléggé neutrális az íze, így sós és édes körítéssel is el lehet készíteni. Az igazi Amerika fanatikusok leönthetik juharsziruppal és piríthatnak rá bacon szalonnát- nálunk még a hagyományosabb vonal érvényesül és édességként fogyasztottuk el.

olvass tovább

A legfinomabb almás-fahéjas muffin

  • 2014. június 05.

Alma és fahéj a legjobb páros. Ha már meguntuk a pitét, a tepsis süteményt, vagy a palacsintát, akkor süssünk belőle muffint! Ezer éve készítem ezt a receptet, és még soha nem volt rá panasz, valahogy mindig elfogyott egyszerre.

olvass tovább