Kulcsszó keresés /


4 mennyei spanyol desszert, amit meg kell kóstolnod

A spanyol konyháról elsőre valószínűleg a tengeri herkentyűk jutnak az eszünkbe, és ezen belül is jó eséllyel gondolhat mindenki a paellára. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a flamenco, bikaviadalok és szieszta hazájában fantasztikus desszerteket szolgálnak fel az étkezések végén, amelyek közül most meg is mutatjuk a négy legjobbat!

olvass tovább

Kreol konyha - Jambalaya

  • 2014. március 03.

A jambalaya olyan amerikai-spanyol-francia étel, mely félig rizottó, félig paella. A spanyol bevándorlók készítették először, de mivel csak drága volt a sáfrány, így azt paradicsommal helyettesítették. New Orleansban lett aztán ebből a jambalaya, ahol francia és karibi befolyásra kerültek bele kreol fűszerek, a cayenne bors, koriander, oregano, fokhagyma, chili, stb. Hasonlóan a paellához ez sem kötött recept, hozzáadni halat, rákot, bármilyen zöldséget. Ami fontos, az a fűszerezés, illetve, a füstölt kolbász! Fűszeres, kicsit csípős és nagyon finom. Íme a recept:

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - IV. / Szombat

  • 2012. január 14.

Nem vagyok valami nagy konyhatündér. Kifejezetten jól jár mindenki, ha én inkább tisztes távolságot tartok a konyhával. Azonban léteznek kivételes alkalmak, amikor a tűzhely közelébe merészkedem. Amikor nagyon rákészülök a hozzávalókkal, a párom beleegyezik egy hétvégi közös paella elkészítésébe. Ő, mint a spanyol kultúra rajongója, számomra ismeretlen precizitással és szakértelemmel fordul a konyhaművészet felé. Az én feladatom feldarabolni, előkészíteni ezt-azt és a másodpercnyi pontossággal kiszámolt pillanatban a kezébe adni. Kiváló családterápia és gasztronómiai utazás, mindenkinek szívből tudom ajánlani a közös főzés örömét!

olvass tovább

Kertieszemiszom Open

  • 2011. március 24.

Benedek a blogját ma alaposan felfűszerezte, hiszen egy igen kívánatos ételt: a füstölt tarjás-csirkés paella elkészítésének történetét (és egy receptjét) járta körbe, szerencsére ismét tekintélyes vizualizációs segédanyaggal párosítva. E téma pedig a kerti eszem-iszom...

olvass tovább