Kulcsszó keresés /


Whisky van a koktélomban!

  • 2022. október 10.

Alig egy hónap múlva ismét Whisky Show. Egészen pontosan 11. alkalommal lehet kóstolni több mint félezer prémium párlatot. Bemelegítőnek hoztunk is néhány whisky-alapú koktélt.

olvass tovább

Amit mindig tudni akartál a whiskyről

  • 2018. február 25.

Skócia nemes párlatainak hazánkban is egyre több híve akad, de biztos, hogy mindent tudunk az uisge beatha-ról, vagyis az élet vizéről? Összegyűjtöttünk néhány alapigazságot és tudnivalót, amivel egy-egy ínyenc estén a társaság szakértőjévé válhatunk.

olvass tovább

Csütörtökön nyit a Budapesti Pálinkafesztivál

  • 2014. május 21.

Május 22-én megnyitja kapuit a IX. Budapesti Pálinkafesztivál, amelyen többek között az Év Körtepálinkája is bemutatkozik. A négy napos rendezvényen azonban nemcsak a 27 kiállító több mint 400 féle párlatot felsorakoztató kínálata, de a zenei paletta is igencsak változatos lesz.

olvass tovább

2014: a körte éve

  • 2014. április 25.

Több mint 400 féle párlat közül válogathatnak majd a résztvevők a május 15-18. közötti belvárosi, Budapesti Pálinkafesztiválon, ahol idén a körte évét ünnepeljük. 2014-ben is folytatódik a fesztivál tematikus sorozata, amelyben a szilva, a barack, valamint a meggy után ezúttal a körte kerül a főszerepbe. A gyümölcsök királynője által ihletett édességek és ételek mellett a körtés pálinkakülönlegességek kapják a legnagyobb hangsúlyt, köztük a hazai pálinkafőzdék párlatainak házasításából született Év Körtepálinkája, amelyet először itt kóstolhat meg a közönség.

olvass tovább

Újra a belváros szívében a tavaszi Pálinkafesztivál

  • 2014. április 10.

Idén tavasszal a Pálinkafesztivál hozza hangulatba a belvárost, május 15-18. között ugyanis ismét a Városháza Parkban nyitja meg kapuit a rendezvény. A régi-új helyszínre költöző fesztiválon rekordmennyiségű, közel harminc kiállító vesz részt, ezúttal is a legjobb hazai párlatokat kínálva. A fesztivál egyik kuriózuma Magyarország pálinkafőzdéinek közös blendje, az Év Körtepálinkája lesz.

olvass tovább