Kulcsszó keresés /


Idén 25 éves a Tropicárium!

  • 2025. március 25.

A budapesti Tropicarium és Óceanárium már 25 éve kápráztatja el látogatóit lenyűgöző vízi és egzotikus élővilágával. A jubileum alkalmából Farkasdi Thomas, a létesítmény vezetője és tulajdonosa mesélt nekünk az elmúlt negyed évszázad legizgalmasabb pillanatairól, a fejlődés mérföldköveiről és arról, milyen különleges meglepetésekkel készülnek az ünnepi évre.

olvass tovább

10 kulcsszó, amit ismerned kell a japán konyhaművészetről

  • 2025. március 24.

A japán gasztronómia világszerte elismert precizitásáról, kifinomultságáról és az összetevők iránti mélységes tiszteletről. A hazánkban immár 15 éve jelenlévő NOBU-birodalom helyi képviselője, a NOBU Budapest most betekintést nyújt a japán konyhaművészet 10 legfontosabb fogalmába Schreiner Gábor, a NOBU executive chef-jének segítségével, amelyeknek köszönhetően jobban érthetjük és élvezhetjük ezt a fajta kulináris világot!

olvass tovább

A múltnak is jár néha köszönet

Nekem is van múltam és lesz is még. De már nem fáj, már nem ijeszt meg visszatekintenem. Mert a múltam is én vagyok. Mostanra már tudom, hogy az összes megtörtént pillanata segített abban, hogy önmagam legyek, és azzá váljak, aki valójában vagyok.

olvass tovább

Mi történik a héten? 2025.03.17-23.

Ezen a héten a főszerep a tolató bolygó-párosunké lesz, akik szépen elkezdenek visszatáncolni azokra a fényszögekre, amiken a közelmúltban végig mentek. A hetet színesíti a tavaszi nap-éj egyenlőség is, így jelezvén, hogy itt a tavasz és az új kezdet is kezd szépen-lassan kibontakozni.

olvass tovább

Stílusiskola: így viselj kifinomult nude színeket tavasszal

Az, hogy a most következő színek semlegesek, cseppet sem jelenti azt, hogy unalmasak lennének, sőt! Tavasszal és nyáron nem csupán harsány színekkel és mintákkal hívhatjuk fel magunkra a figyelmet, az is tökéletes lehet, ha kicsit visszafogottabb, kifinomultabb árnyalatokat választunk. Éppen azért most olyan outfiteket rendeztünk egy galériába, amelyeket csodás nude színű ruhadarabokkal álmodtak meg!

olvass tovább

10 kulcsszó, amit ismerned kell a japán konyhaművészetről

  • 2025. március 12.

A japán gasztronómia világszerte elismert precizitásáról, kifinomultságáról és az összetevők iránti mélységes tiszteletről. A hazánkban immár 15 éve jelenlévő NOBU-birodalom helyi képviselője, a NOBU Budapest most betekintést nyújt a japán konyhaművészet 10 legfontosabb fogalmába Schreiner Gábor, a NOBU executive chef-jének segítségével, amelyeknek köszönhetően jobban érthetjük és élvezhetjük ezt a fajta kulináris világot!

olvass tovább

Kedves Múlt!

Sajnos van, hogy említésre sem méltatnak téged. Pedig nem kell félni tőled. Én is sokszor elgondolkodtam már, hogy mit is mondhatnék neked. Most is rengeteg minden kavarog a fejemben.

olvass tovább

Hogyan szelídítsd meg az elmédet?

Ábrándozunk és csak nézünk a semmibe, miközben az elménk akaratlanul átveszi felettünk az irányítást. Belevisz minket kisded játékokba, egoharcokba, ahol a múltban átélt félelmeink újjáélednek. Az elme ezzel a kis figyelemeltereléssel, máris kiszakít a jelen csodálatos és megismételhetetlen pillanatából és mi önkéntelenül nyitjuk ki Pandora szelencéjét.

olvass tovább