Kulcsszó keresés /


Nyári desszertek eperrel

  • 2024. június 04.

Végre eljött a pillanat, amire egész télen és tavasszal vártunk, megérkezett az eperszezon, így végre nem csak horrorisztikus áron juthatunk hozzá sokak kedvenc, piros gyümölcséhez. Felhasználására gyakorlatilag megszámlálhatatlan lehetőségünk van, ha előrelátóak vagyunk, és már most a majd újra beköszöntő epermentes hónapokra gondolunk, akkor készíthetünk szörpöt vagy lekvárt, de ha inkább az azonnali fogyasztást pártoljuk, akkor következzék pár ötlet, hogy milyen nyalánkságot készítsünk ebből a gyümölcsből.

olvass tovább

Csőröge fánk recept, nem csak a farsangi szezonra

  • 2023. február 11.

A farsangi időszak nagy kedvencei a fánkok, ezek közül is az egyik legnépszerűbb a csőröge fánk, amely nagyon látványos, mégis kifejezetten könnyű elkészíteni, ha egy kis időt szánunk rá. Mindemellett biztosan mindenki szeretni fogja, különösen akkor, ha málna vagy baracklekvárral kínáljuk.

olvass tovább

Igazi gasztroínyencségekkel vár a VII. Gönci Barack Vigasság

  • 2018. július 04.

Mennyei ízorgia, fenséges gasztro kavalkád: Lekvárok, mézek, szörpök, pálinkák és egyéb barackos finomságok várnak azokra, aki kilátogatnak majd a VII. Gönci Barack Vigasságra, melyet július 6-7. között rendeznek meg Boldogkőváralján. A kétnapos barack ünnepen minden az édes gyümölcs körül forog majd, a zempléni térségben barackból fonják a kerítést is...

olvass tovább

A szezon kedvence: epres-vaníliás pite recept

Az eperszezon azt jelenti, hogy ezt a csodás gyümölcsöt minden mennyiségben használhatjuk sütikhez, készíthetünk belőle szörpöt, krémlevest vagy éppen lekvárt. Mi ezúttal egy isteni epres-vaníliás pite receptet hoztunk, amely tökéletes választás lehet például, ha még nincs ötleted, hogy a vasárnapi ebédnél mi legyen a desszert.

olvass tovább

Egészséges chia lekvár

  • 2017. szeptember 30.

Sokat hallani mostanság arról, hogy mennyire egészséges a chia mag, de nem csak hogy egészséges, a felhasználhatósága is nagyon sokrétű. Az egyik tulajdonsága, hogy folyadékban megduzzad, és zselés állagot vesz fel. Épp ezért tökéletes lekvár készítéséhez is. A legjobb benne pedig az, hogy mindössze két hozzávalóra van szükségünk ahhoz, hogy szuper egészséges lekvárt készíthessünk el. Ha épp diétáztok, vagy éppen csak szeretnétek egy kicsit egészségesebben étkezni, akkor mindenképp próbáljátok ki ezt a receptet.

olvass tovább

Mai mosoly: karácsonyi rugelach

  • 2015. december 13.

A rugelach a legkarácsonyibb süti amit valaha kóstoltam, egy barátnőmnél ettem először és annyira megízlett, hogy gondoltam megpróbálom elkészíteni én is. Azért annyira karácsonyi (nekem), mert fahéj, dió és finom bogyós gyümölcsök, vagy baracklekvár van benne, és amikor készül már akkor téli meseillat költözik a konyhába.

olvass tovább

Napsütéses, édes reggeli

  • 2015. május 26.

Az édes reggeliket kevésbé szeretem, de néha jól esik. Reggel amúgy is lehet egy kicsit bűnözni. Szóval, ha tehetem kalács, lekvár, egy jó kis vajas keksz vagy egy könnyű muffin van terítéken. Amit most hoztam nektek, nagyon tavaszi, nagyon ’szánsájn’, habkönnyű és nagyon finom. Egy forró café latte mellé, egy kanál nutella a tetejére és boldogan indul a nap.

olvass tovább

Amerikai palacsintatorony házi meggyszósszal

  • 2014. július 29.

Múltkor befőztem a kertből összes meggyet - készült belőle lekvár, zselé és öntetnek való befőtt, no meg persze egy bejegyzés is az oldalra. Azóta próbálok olyan ételekben gondolkodni, amihez fel tudom használni az idei szüretelést. Ez az amerikai palacsinta pont ilyen, ugyanis eléggé neutrális az íze, így sós és édes körítéssel is el lehet készíteni. Az igazi Amerika fanatikusok leönthetik juharsziruppal és piríthatnak rá bacon szalonnát- nálunk még a hagyományosabb vonal érvényesül és édességként fogyasztottuk el.

olvass tovább

Egy kis boszorkányság: máglyarakás

  • 2014. július 25.

Ez az az édesség, amiről 100%-ig a gyerekkorom jut eszembe. Vasárnapi ebédek, lusta délutánok, és egy tepsi, amire mindig rá lehet járni. Nagyjából ettől olyan ellenállhatatlan a máglyarakás, amihez egyébként semmilyen sütési rutin nem szükséges, csak finom alapanyagok. Nekem most a nagynéném szolgáltatta a balatoni kertben termett isteni sárgabarackból befőzött lekvárt, és akadt otthon foszlós kalács is.

olvass tovább