Kulcsszó keresés /


Kókusztejes karotta krémleves baconnel

A krémlevesek egész évben remek választásnak bizonyulnak, amikor egy gyors ebédet szeretnénk összeütni. Ám amíg nyáron, a melegebb időben inkább a hideg gyümölcslevesek hódítanak, addig a még most is fennálló hűvösebb napokon tökéletes választás lehet egy-egy zöldségből készült krémleves.

olvass tovább

Csodafegyver: a kókusz

  • 2019. február 22.

A kókuszfa az élet fájaként is ismeretes, nem véletlenül. A kókusz bármilyen formában igen jó hatást gyakorol a szervezetre. Természetes formában való fogyasztása feltölt energiával, a kókuszvíz a bőröd ragyogását, a kókusztej az emésztésedet, míg kókuszolaj a hajad egészségét szolgálja.

olvass tovább

Mire jó a kókusztej?

  • 2017. december 07.

A kókusztej érett kókuszdióból kivont krémes texturájú folyadék, melyet nem szabad összetéveszteni a kókuszvízzel. A kókusztej jócskán bővelkedik vitaminokban és kálciumban, számos ázsiai fogás alapanyaga kellemes ízének köszönhetően, és kiváló alternatíva azoknak, akik allergiásak vagy csak nem kedvelik az állati eredetű tejet. Lassacskán a szépségipar is felfedezi jelentőségét, hiszen csodás hatással van a hajra és a bőrre egyaránt. Ezeket gyűjtöttük össze az alábbi cikkben.

olvass tovább

Kókusztejes-gyömbéres aranykrémleves

  • 2016. augusztus 28.

Hogy lesz egy egyszerű répa levesből ázsiai fogás? Fűszerek, és persze egy kis kókusz. Én imádom a krémleveseket, egyszerűek, laktatóak, és ami a legfontosabb szempont: nagyon egészségesek. Szerintem az összes zöldségből elkészíthető, csak rá kell őket dobni egy kis hagymára, puhára párolni alaplében, majd leturmixolni. Mivel nálunk gyakran készülnek krémlevesek, szívesen megspékelem egy kis extrával, hogy sose unjuk meg. Az egyik ilyen érdekes alapanyag a dióolaj, amit az Őrségben szereztem be, és az íze remekül harmonizál a répával. Persze bármilyen ízesített olaj, vagy akár vaj is megfelelő hozzá.

olvass tovább

3 érv a kókusztejpor mellett

  • 2015. augusztus 06.

A kókuszpálmát és a kókuszdiót szinte mindenki ismeri, jellegzetes hosszú törzse és majd öt méteresre növő levelei, a dió barnás kemény héja azonnal szemünk előtt terem képzeletben, ha megérezzük tipikus illatát. A hazai kamrák polcain főleg kókuszreszelék található, de az egészségtudatos étkezés hívei már egyre több formában fogyasztják. A kókusztej, a kókuszzsír, a kókusztejpor is egyre népszerűbb.

olvass tovább