Kulcsszó keresés /


A kókuszolaj jótékony hatásai

A kókuszolaj (használjuk még a kókuszvaj, kókuszzsír kifejezést is) egy olyan növényi olaj, mely a kókuszpálma magjának szárított beléből (ez a kopra) készül. Az olajat többféleképpen lehet elkészíteni, így több típusát különítjük el.

olvass tovább

Kókusztejes karotta krémleves baconnel

A krémlevesek egész évben remek választásnak bizonyulnak, amikor egy gyors ebédet szeretnénk összeütni. Ám amíg nyáron, a melegebb időben inkább a hideg gyümölcslevesek hódítanak, addig a még most is fennálló hűvösebb napokon tökéletes választás lehet egy-egy zöldségből készült krémleves.

olvass tovább

7 gyors és egészséges házi készítésű szendvicskrém recept

Egy dietetikus segítségével összeállítottunk 7 szendvicskrémet, melyek isteni finomak, tápanyagban gazdagok és pár perc alatt elkészíthetőek. A legjobb eredmény érdekében a vaj/margarin helyett használj kókuszzsírt, hidegen sajtolt olíva- vagy lenmagolajat a krémekhez. Fogyaszd őket sok-sok zöldséggel, teljes kiőrlésű pirítóssal, vagy abonettel!

olvass tovább

Csodafegyver: a kókusz

  • 2019. február 22.

A kókuszfa az élet fájaként is ismeretes, nem véletlenül. A kókusz bármilyen formában igen jó hatást gyakorol a szervezetre. Természetes formában való fogyasztása feltölt energiával, a kókuszvíz a bőröd ragyogását, a kókusztej az emésztésedet, míg kókuszolaj a hajad egészségét szolgálja.

olvass tovább

Mire jó a kókusztej?

  • 2017. december 07.

A kókusztej érett kókuszdióból kivont krémes texturájú folyadék, melyet nem szabad összetéveszteni a kókuszvízzel. A kókusztej jócskán bővelkedik vitaminokban és kálciumban, számos ázsiai fogás alapanyaga kellemes ízének köszönhetően, és kiváló alternatíva azoknak, akik allergiásak vagy csak nem kedvelik az állati eredetű tejet. Lassacskán a szépségipar is felfedezi jelentőségét, hiszen csodás hatással van a hajra és a bőrre egyaránt. Ezeket gyűjtöttük össze az alábbi cikkben.

olvass tovább

Miért érdemes kókuszzsírral sütni?

  • 2017. október 19.

Görgey Artúr már 1851-ben megírta „A kókuszzsír szilárd és folyékony zsírsavairól” címmel értekezését, de napjainkban sokan mégsem ismerik ezt a sütés közben is szagtalan, és epebetegek diétájában is használható alapanyagot. A kókuszzsír tulajdonságainak részletes megismeréséhez Varga Dóra, a Budai Endokrinközpont dietetikusának segítségét kértük.

olvass tovább

Bounty szelet házilag

  • 2017. szeptember 14.

Ugye te is odáig vagy a csokis-kókuszos finomságért? Van egy jó hírünk! Elhoztunk nektek egy egyszerű és gyors Bounty receptet, ami szinte ugyan olyan finom és omlós, mint az eredeti! Az ízét pedig nem is kell részleteznünk. Az alap recept könnyen átvariálható a paleo és vegán diétázók ízlése szerint is. Lássuk hát az édes finomságot lépésről-lépésre!

olvass tovább

Paleo kókusz kocka, amit bűntelenül ehetsz

  • 2017. július 17.

Egy igazi gluténmentes, szénhidrátszegény süti recept, amit egyszerűen elkészíthetsz Te is! A hozzávalók ráadásul rostban gazdagok és laktatóak, így könnyen beilleszthető a nap bármely részébe, sőt, a diétázók étrendjébe is tökéletesen beilleszthető. Pénztárca barát, így aki igazán édesszájú, annak ajánljuk a dupla adag elkészítését is!

olvass tovább

Kókuszos-sütőtökös fagylalt

  • 2016. október 01.

Az ősz nem jelenti azt, hogy véget kell érnie a fagylalt szezonnak. Vegyítsük a fagylaltot az őszi ízekkel, mint például a sütőtök. Miután kipróbáltátok a kókuszos-sütőtökös jégkrémet az ősz lesz a kedvenc fagyi szezonotok.

olvass tovább