Kulcsszó keresés /


Húsvéti szokások a nagyvilágból

  • 2024. március 31.

Nálunk hagyományosan a tojásfestés és a locsolkodás számít igazi húsvéti tradíciónak, de ha nemzetközi kitekintést végzünk számos izgalmas szokással találkozhatunk az ünnep kapcsán.

olvass tovább

Férfi lábbelik világa: A stílusos és sokoldalú választások útmutatója Magyarországon

  • 2024. február 19.

A férfi divat világa olyan terület, ahol a kifinomultság találkozik a trendekkel, és ennek a területnek az alapja a legfontosabb elem - a cipő. Magyarországon, ahol a divat összefonódik a kultúrával és a hagyományokkal, a férfi lábbeli nem csupán egyszerű kiegészítő, hanem a személyes stílus és elegancia kifejezője. Ez az átfogó útmutató a legújabb trendeket, a sokoldalú választási lehetőségeket és az alapvető ápolási tippeket tárja fel, a divatra éhes magyar férfiak és a stílusukat emelni kívánók számára.

olvass tovább

Növényi alapú farsang? Nem lehetetlen! - Így készül a vegán szalagos fánk

  • 2024. január 05.

Hamarosan kezdődik a farsangi időszak, így indulhat a jelmezkeresés és a tökéletes szalagos fánk receptjének vadászata is. Sokan idén januárban – a „veganuár” elnevezésű kihívás alatt – döntöttek a növényi alapú vagy tejmentes étrend kipróbálása mellett, nekik pedig még nagyobb kihívást jelenthet egy klasszikus farsangi menü összeállítása úgy, hogy továbbra is mellőzik az állati eredetű alapanyagokat. Nem kell azonban lemondanunk a közös fánkozásról és az egyéb finomságokról: pár egyszerű trükk segítségével könnyedén összerakhatunk változatos, növényi alapú fogásokat, amiket az egész család imádni fog, sőt, akár új hagyományokat is teremthetünk.

olvass tovább

A Laurel egyedi séfpáros koncepcióval köszönti az új évet

  • 2023. december 28.

A Laurel Budapest hosszú évek óta a fővárosi gasztroszíntér egyik legizgalmasabb szereplője, amelyre a klasszikus francia konyhatechnológiákra építve a magyar alapanyagok és hagyományok tisztelete, valamint a nemzetközi konyha fúziója jellemző. A Kertész utcai étterem története november végétől egyedülálló séfpáros felállással folytatódik tovább, Ötvös Zsuzsanna pastry chef és Szabó Dávid head chef vezeti a továbbiakban a konyhát.

olvass tovább

Menni vagy maradni? – Érvek és ellenérvek a szállodai karácsonyra

  • 2023. december 14.

Az ünnepi időszak az év legvarázslatosabb időszaka, tele örömmel, szeretettel és hagyományokkal. De van egy kérdés, ami ebben a szezonban gyakran felmerül: otthon ünnepeljük-e a karácsonyt, vagy válasszunk egy szállodát. Mindkét lehetőségnek megvan a maga egyedisége, és a választás végső soron a család preferenciáitól és körülményeitől függ. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az otthonmaradás és a szállodai karácsony előnyeit és hátrányait, hogy segítsünk meghozni a döntést.

olvass tovább

A legjobb Winona Ryder mozik

  • 2023. október 29.

Winona Ryder éppen ma 52 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot Minnesota államban. Nem csak színésznőként, de producerként is elismert tehetség, aki zsűrizett már a cannes-i filmfesztiválon, de egy az indián hagyományok megőrzését szolgáló alapítvány kuratóriumi tagja is. Winona a ‘90-es években három évig Johnny Depp-pel, két évig pedig Matt Damonnal alkotott egy párt. Születésnapja alkalmából összegyűjtöttük a legjobb filmjeit.

olvass tovább

Hagyományos, a hagyományokon túl - Nissan X-Trail Tekna+ ePower

A világpremier után, kicsit ugyan megkésve, de tavaly Európában is elérhetővé vált a negyedik generációs X-Trail. Megérte várni, hiszen egy kompromisszum mentes SUV, amely a típusnál elérhető egyedi hajtásláncával az elektromos autózás élményét képes adni, miközben genetikailag a hibridekhez áll inkább közel. A minden extrával felszerelt csúcs X-Trailt teszteltük.

olvass tovább

10 alkalom, amikor Diana hercegnő megszegte a királyi protokollt

  • 2023. május 05.

A tragikusan, 36 éves korában elhunyt Dianát egy világ gyászolta. Nem véletlen, hiszen a Nép Hercegnőjének hatása a királyi családra, rövid élete ellenére, még ma is jól érezhető. Hagyatékának legfényesebb gyémántjai természetesen fiai, William és Harry. Alábbi cikkünkben megemlékezünk mindazon alkalmakról, amikor lázadó hercegnő fittyet hányt a királyi hagyományokra.

olvass tovább

Miért eszünk húsvétkor kalácsot, sonkát és tormát?

  • 2023. április 08.

Sonka, kalács, torma, tojás – ezek a húsvéti reggeli elmaradhatatlan hozzávalói. Van, ahol a kalácsot Jézus töviskoronájára emlékezve koszorú alakúra fonják, a torma a zsidó hagyományokhoz kapcsolódik, míg a tojás a termékenység és az újjászületés jelképe. Ahogy az ünnepi díszítés elemei, a bárány, a barkaág és a nyúl is fontos szimbólum.

olvass tovább