Kulcsszó keresés /


Egészséges és egyszerű házi cini minis recept

Amikor valaki diétára, vagy egyszerűen csak egészségesebb életmódra adja a fejét, akkor nagy valószínűséggel fog jó pár dolgot hiányolni a korábbi étrendjéből. Különösen nehéz lehet elszakadni a bevált reggelizési szokásainktól, és amennyiben tudatosabban szeretnénk táplálkozni, sajnos mindenképpen búcsút kell mondanunk a cukorral teli gabonapelyheknek. Azonban erre is van megoldás, könnyedén készíthetünk pár hozzávalóból tápláló és egészséges fahéjas zabmüzlit.

olvass tovább

Ismerd meg a rizst

  • 2017. május 23.

A rizs az emberiség több mint felének a fő tápláléka a mai napig, valamint az egyik legfontosabb kultúrnövény is. Hazánkban is az egyik leggyakrabban fogyasztott gabonának számít. Mi most összegyűjtöttünk róla pár hasznos tudnivalót.

olvass tovább

Melengető ételek hűvős napokra

  • 2016. december 07.

Táplálkozásunknak alkalmazkodnia kell az évszakokhoz. A nyáron nagyobb mennyiségben fogyasztott nyers ételek, a saláták, gyümölcsök hűtő hatásúak, a gabonák, levesek, főtt ételek melegítő hatású ételek. Azonban a hideg idő beköszöntével igyekeznünk kell váltani, ezzel támogatva szervezetünket.

olvass tovább

6 egészséges smoothie recept, amit ki kell próbálnod

  • 2016. október 04.

A smoothie egy krémes állagú, gyümölcsből és/vagy zöldségből készített, édes vagy sós ital, amely éppúgy kiváló vitaminforrás télen, mint nyáron. A turmixoktól elsősorban abban különbözik, hogy kizárólag növényi összetevőkből áll, hígítása nem tejjel vagy joghurttal történik, hanem vízzel, de remek smoothie készíthető gabona és magitalok hozzáadásával is. Mi imádjuk, rengeteg verziót el bírunk belőle képzelni, de most a 6 kedvenc receptünket mutatjuk meg nektek.

olvass tovább

A legegészségesebb ételek

  • 2015. december 27.

A szakértők azt mondják, hogy együnk több zöldséget, élvezzük a teljes kiőrlésű gabonát és sok sovány fehérjét vegyünk magunkhoz az optimális egészséghez. Úgy tűnik, mindez elég egyszerű. Ám amikor az élelmiszerboltokban odaér az ember az egészségét rejtő polcokhoz, vakarja a fejét, miben is találja pontosan a sovány fehérjét, illetve milyen gyümölcsöt és zöldséget vegyen?

olvass tovább

Köles - nemcsak madáreleség

  • 2015. április 25.

Bár a legtöbbeknek a kölesről manapság sajnos csak a madáreleség jut eszükbe, higgyétek el, kár lenne kihagyni ezt az értékes gabonát a saját étrendünkből! A köles az egyik legrégebb óta termesztett gabonánk, nekünk magyaroknak is egészen az ősidőktől kedvelt napi élelmünk volt.

olvass tovább

Anyu főz: Paradicsomos, parmezános bruschetta

  • 2014. november 26.

Hideg esték, meleg vacsorák, ráadásul nyarat idéző, napfényes ízekkel. Lehetetlen? Nem az! A ma oly divatos egészséges életmód, étrend alappillérei szinte kivétel nélkül a mediterrán konyha alapjait követik. Sok zöldség, gyümölcs, olívaolaj, teljes kiőrlésű gabonák, olajos magvak, halak és szárnyasok, ez a Földközi-tenger országainak természetes és ösztönös ételsor, nekünk pedig még van mit tanulnunk belőle!

olvass tovább

Lisztérzékenység-a sokarcú betegség

  • 2014. február 19.

A lisztérzékenység – orvosi nevén coeliakia, vagy gluténszenzitív enteropátia, a vékonybél krónikus megbetegedése, amelyet a genetikailag fogékony egyénekben az étkezéssel bevitt gabonafélék okoznak. A leggyakoribb felszívódási zavar. A betegség előfordulása az utóbbi időben nőtt, Magyarországon jelenleg minden 85. ember szenved ebben a kórban. Emiatt is érdemes vele foglalkozni.

olvass tovább

Baba Mama Fitt: gyümölcsös kölesfelfújt

  • 2013. augusztus 17.

Megint egy nagyszerű példa arra, hogy a köles milyen sokféleképpen elkészíthető! A köles az egyik legjobban lúgosító gabonaféle, magas tápanyag és ásványi anyag tartalommal rendelkezik, semleges íze miatt édesen, sósan egyaránt készíthető. Ideális kisgyerekeknek is, hiszen könnyen emészthető, gluténmentes gabona. Anyukáknak alakbarát desszert,- finomság, magas kovasav tartalma miatt építi, táplálja a hajat, körmöt és a bőrt.

olvass tovább

Gabona, ami nem hízlal

  • 2012. július 31.

Az aztékok és inkák a gyakori fogyasztás mellett rituálékon is használták, hiszen az amaránt szent, testi és szellemi erőt biztosító növény volt.

olvass tovább