Kulcsszó keresés /


A Laurel egyedi séfpáros koncepcióval köszönti az új évet

  • 2023. december 28.

A Laurel Budapest hosszú évek óta a fővárosi gasztroszíntér egyik legizgalmasabb szereplője, amelyre a klasszikus francia konyhatechnológiákra építve a magyar alapanyagok és hagyományok tisztelete, valamint a nemzetközi konyha fúziója jellemző. A Kertész utcai étterem története november végétől egyedülálló séfpáros felállással folytatódik tovább, Ötvös Zsuzsanna pastry chef és Szabó Dávid head chef vezeti a továbbiakban a konyhát.

olvass tovább

Top5: a legfinomabb francia desszertek

A francia konyha meghatározó része a gasztronómiának, és természetesen ha már erre a területre tévedünk, érdemes sorra venni a legfinomabb francia desszerteket, hiszen bőven van mivel büszkélkedniük. A legtöbbjükben domináns a vanília, a gyümölcsök és a karamell, a titok pedig minden esetben a kiváló minőségű könyvekben rejlik.

olvass tovább

A 5 legérdekesebb látnivaló Franciaországban

  • 2022. július 11.

Franciaország a kreatív művészetéről, a kultúráról és a híres francia konyhájáról ismert. Természetesen számos elképesztő látnivalóval találkozhatsz, ha Európa egyik legfelkapottabb országába tervezel utazni. Mutatjuk, hogy mit nem érdemes semmiképpen sem kihagynod.

olvass tovább

Mennyei falatok szilveszterre

  • 2015. december 30.

A francia konyha messze földön ismeretes kifinomultságáról. Náluk az előétel nem pusztán a korgó gyomor csillapítására szolgál, hanem már önmagában leírhatatlan kulináris élvezet. Az úgynevezett Hors d’Oeuvre kifejezés, előételként feltálalt aprócska falatokat takar, mely az utóbbi időben méltatlanul szorult háttérbe. Megosztunk veletek 3 receptet, amelyek nem csupán finomak, de külön történelmi háttérrel is rendelkeznek és egy-egy híresség nagy kedvencei voltak. Ideje felidézni a múltat és újra feltálalni ezeket az ínycsiklandozó falatokat.

olvass tovább

Julia Child nyomdokain

  • 2014. május 16.

Annak, akinek valaha volt, van, vagy lesz köze a gasztronómiához, volt már a kezében Julia Child szakácskönyv. Az pedig, aki valaha írt vagy írni fog gasztro blogot, látta a Julie&Julia című filmet a nagyszerű Meryl Streeppel és Amy Adams-szel. Vannak kultikus fogásai az amerikai szakácsnőnek, aki egyébként elég nagy rutint szerzett a francia konyhaművészet terén. Ilyen étel a Boeuf Bourguignon, azaz a burgundiai marha. Előre szólok, nagyon kezdők csak kellő lelkesedéssel és egy teljesen szabad napon vágjanak bele az elkészítésébe, mert ez bizony nem egy ötperces művelet.

olvass tovább

Sós pite a húsvéti újrahasznosítás jegyében

  • 2014. április 23.

Már többször jelét adtam, mennyire vonzódom a francia konyhához, hát ismét egy gall receptet hoztam. Ez a pite tökéletes reggelire, de egy kis salátával meg egy jó borral könnyű ebéd fogás is lehet belőle. A húsvéti ünnepek után biztos vagyok benne, sokak hűtőjében bújik meg maradék sonka, újhagyma, tojás. Pont ezekre lesz szükségünk a hagyományos quiche lorainne kissé magyaros verziójának elkészítéséhez. Valójában annyi csak a változtatás, hogy bacon szalonna helyett sonkát pirítunk bele, minden másban autentikusak maradunk.

olvass tovább

Portugál konyha - a legkisebb latin nép is szereti a hasát

  • 2008. május 11.

Portugália a hangulatos kisvendéglők, a tenger gyümölcsei, és nem utolsósorban a napi sokszori étkezés országa. A világszerte közismert olasz, spanyol, vagy francia konyha mellett viszonylag kevesebb figyelem jut a luzitán gasztronómiára, pedig a legkisebb latin nép is szereti a hasát

olvass tovább