Fügés-vaníliás zabkása
Tudjuk, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Most mutatunk nektek egy éjszaka elkészíthető zabkása receptet, hogy többé ne keljen kihagynotok a reggelit.
olvass továbbTudjuk, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Most mutatunk nektek egy éjszaka elkészíthető zabkása receptet, hogy többé ne keljen kihagynotok a reggelit.
olvass továbbUgye néha veletek is előfordul, hogy egy íz visszahoz egy élményt? Nekem most a füge ilyen. Egyszerűen imádom, és ahányszor eszem, mindig a nyári, törökországi élmények jutnak az eszembe. Annyira a bolondja lettem, hogy már vannak füge beszállító barátaim, akik biztosítanak a fügeutánpótlásról. Van benne A vitamin, B1- és B2 vitamin, különböző antioxidánsok, Omega zsírsavak. A káliumtartalma is magas, és nagy mennyiségben kalciumot is tartalmaz. Úgyhogy csudajó ez a mézédes gyümölcs, amit én főleg magában fogyasztok, de azért van néhány tippem arra is, hogyan használhatjuk fel másként.
olvass továbbImádom a salátákat, sok embertől viszont azt hallom, unalmasnak találják, ezért keveset fogyasztják. Pedig ha többet variálnánk a hozzávalókat, és persze az ízeket (ne féljünk például a sós és az édes párosításától), akkor biztosan többeknek lenne a kedvence. Volt rá példa, hogy ezt az ízes fügesalátát reggelire beletettem a bagettembe, ebédre hús mellé ettem, vacsorára pedig magában. És nem untam meg.
olvass továbbHa vásárolni megyek a fűszeresemhez, legalább 3 féle sajtot veszek. Ma többek között egy brie-re esett a választásom, ez volt az alapja a vacsoránknak. Fügével, és baracklekvárral készítettem el.
olvass továbbTudom, hogy sokan most a hagyma erőteljes illatára gondoltok, holott a hagyma egy nagyon egészséges zöldség. Magas a szerves nátrium, antioxidáns, flavonoid tartalma és ebben a "megfázós" időszakban igen jó természetes antibiotikum és orrtisztító.
olvass továbbPitelove, most újhagymás. Mert ősszel a legjobb, és a legtöbb féle pitét lehet készíteni. Szilvával, körtével, dióval sajttal, fügével és sok-sok mindennel variálhatjuk. A kedvenc részem a pitesütésben, amikor sül. Az illatát… ahogy beteríti a lakást. Meleg, otthoni érzés. Szeretem a pitét.
olvass továbbImádom a fügét, ezért egyértelmű volt, hogy valamilyen fügés quiche-t fogunk vacsorázni. A quiche-t azért is szeretem, mert szupergyorsan elkészíthető, egy váratlan vendégsereg érkezésekor is összedobható, bármit beletehetünk, húst és sajtot, lehet édes vagy vega, hovatovább brunchoz is kíváló alapanyag lehet.
olvass tovább