Hétvégi sütemény: Dobostorta
A dobostortát Dobos C. József pesti cukrászmester alkotta meg 1884-ben. Célja az volt, hogy a kor elmaradott hűtési technikái ellenére is olyan süteményt hozzon létre, ami sokáig tárolható.
olvass továbbA dobostortát Dobos C. József pesti cukrászmester alkotta meg 1884-ben. Célja az volt, hogy a kor elmaradott hűtési technikái ellenére is olyan süteményt hozzon létre, ami sokáig tárolható.
olvass továbbVan, amit nem lehet elég korán elkezdeni! A karácsonyi készülődés szinte mindenki számára tervezést igényel, és sokan már jóval december közepe előtt belevetik magukat a szervezkedésbe. Ilyenkor van lehetőség kibontakoztatni a kreativitást ajándékozásban, dekorálásban és persze a konyhában is. Liptai Claudiáéknál már december elején elindul az ünnepre hangolódás, a Somat Gold eseményén pedig párjával, Pataki Ádám cukrászmesterrel karöltve a közös süteménykészítésbe is bepillantást engedtek.
olvass továbbGondolnátok, hogy a következő képsorok valójában sütemények? Méghozzá egy san franciscoi mestercukrász keze munkáját dicsérik. Debbi Goard imád süteményeket készíteni. Nem is akármilyeneket. Nézzétek meg képgalériánkat!
olvass tovább