Kulcsszó keresés /


Körtés-grapefruitos pite mandulakrémmel

Pár hete a kezembe akadt egy híres francia cukrász szakácskönyve. Abban találtam ezt a receptet. Nem voltam elsőre biztos benne, hogy a grapefruit és a körte párosítás nyerő lesz, de ahogy meséltem erről a pitéről a barátaimnak mindenki azonnal meg akarta kóstolni. Igy győzött az édességimádók tömege. Megsütöttem! És nagyon jó döntés volt!

olvass tovább

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

  • 2024. május 06.

A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison. A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból: kiváló éttermek, cukrászdák, pékségek és változatos italfelhozatal - a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig - sorakozik majd mintegy száz kiállító kínálatában.

olvass tovább

Az új gasztrogeneráció kerül fókuszba az idei Gourmet-n

  • 2023. március 21.

Több mint 100 kiállító, köztük mintegy 50 étterem, tucatnyi cukrászda, valamint street food ételek, nemzetközi konyhák és különböző italok a söröktől, boroktól, pezsgőkön át a koktélokig – ezt kínálja a legjelentősebb hazai gasztroesemény, a Gourmet Fesztivál. Június 2-4. között ismét a Millenáris ad helyet a rendezvénynek, amelynek idei témája az „Új generáció”.

olvass tovább

Férfiszempont: Hazugságok hálójában, pedig a belső hang segítene, ha hallgatnék rá

Már egy ideje nagyon „jóban vagyunk” én és a belső hangom. Persze fogalmam sincs, hogy ez egyfajta megérzés, ami bennem van, esetleg az intuíció hangja, netán isteni sugallat, vagy szimplán az ego unatkozik és dumál hozzám. Ma már tudatosan figyelek rá és tudom, hogy amikor elmegyek egy cukrászda előtt és folyamatosan szövegel hozzám, hogy pl mennyire finom lett ma a franciakrémes, az már simán elnyomom, de mi helyzet, amikor beül mellém az autóba az éppen aktuális randi partnerem és ordítva üvölt hozzám, hogy NE, JAJ, ÚJÚJ, azonnal dobd ki, ez egy pszichopata, meg fog ölni álmodban, kibelez, véged van! Hallgassak rá vajon, vagy csillapítsam le valahogy?

olvass tovább

Pénteken megnyitja kapuit a különleges Édes Mackó Kürtőskalács Hétvége

  • 2020. október 09.

Idén ugyan kicsit más köntösben, de ugyanolyan lendülettel, ínyenc kürtőskalács különlegességekkel és szórakoztató programokkal vár mindenkit a Kürtőskalács Fesztivál helyett életre kelt Édes Mackó Kürtőskalács Hétvége az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdában október 9-11. között. Ez a 8. kürtőskalács ünnep, ezért 8 meglepetéssel is készül a Vitéz Kürtős csapata.

olvass tovább

„Szerintem kétféle ember létezik: az építő/alkotó, és az üzemeltető. Én egyértelműen az első típus vagyok” – Interjú Sabján Adriennel

Ha a valósághű kajatorták kerülnek szóba egy társaságban, akkor egészen biztosan Sabján Adrienn neve is felbukkan. Közgazdászként végzett, a vérében is van, és azért a kitűnő matekérettségiéért irigylem, oké, azért is, mert szereti is. 2011 óta hobbicukrász, azóta jelent is meg egy könyve, amiről szintén beszélgettünk, sok minden más mellett. Önmagáról, a karrierről, a gyereknevelésről, és a kultúra fontosságáról is. Avagy mi szükséges ahhoz, hogy az ember karriert váltson a hobbijáért?

olvass tovább

14 tipikus Instagram profil típus, amit te is biztosan követsz

Az Instagram az egyik leginkább magával ragadó social media felület, mégpedig a képek miatt. Többnyire vizuális lények vagyunk, kiskorunk óta a fényképalbumokat bújjuk, ha valamilyen szaftos vagy érdekes részletre vagyunk kíváncsiak a család vagy mások életéből. Mégis mi változott volna a közösségi hálók világában? Bomba mami, "igazi" anyuka, az állatbarát, a cukrász, a celeb/influencer... te is ismered (és követed) őket, ugye?

olvass tovább

Gerbeaud 160 – hagyomány és innováció

  • 2018. május 17.

Idén ünnepli 160. születésnapját a hazai kávéházkultúra legismertebb reprezentánsa és a modern cukrászművészet nagy innovátora, a Gerbeaud. Az ünnepre megszületett az egyedi Cacao Barry Or Noir 1858 csokoládé, majd az ezzel a különleges étcsokoládéval készült „Gerbeaud 160 torta", táblás csokoládé és bonbon, amit a Gourmet Fesztiálon mutattak be.

olvass tovább

3…2…1…Kezdődik a karácsonyi szezon!

  • 2017. november 20.

Van, amit nem lehet elég korán elkezdeni! A karácsonyi készülődés szinte mindenki számára tervezést igényel, és sokan már jóval december közepe előtt belevetik magukat a szervezkedésbe. Ilyenkor van lehetőség kibontakoztatni a kreativitást ajándékozásban, dekorálásban és persze a konyhában is. Liptai Claudiáéknál már december elején elindul az ünnepre hangolódás, a Somat Gold eseményén pedig párjával, Pataki Ádám cukrászmesterrel karöltve a közös süteménykészítésbe is bepillantást engedtek.

olvass tovább