Kulcsszó keresés /


Recept rohanós hétköznapokra: ázsiai brokkolisaláta

  • 2018. november 20.

Előfordul, hogy inkább egy könnyed, gyorsan elkészíthető ételre vágyunk, amit hidegen is fogyasztható, így magunkkal vihetjük olyankor is, amikor rohanós napunk van. Aki úgy gondolja, hogy a saláták unalmasak, az nagyon is téved, és mindenképpen ki kell próbálnia ezt az ázsiai brokkolisalátát, hiszen különleges és isteni finom, viszont egy percig sem unalmas!

olvass tovább

Őszi vendégváró falat: brokkolikrémes sült kenyér - videóval

  • 2018. szeptember 25.

Ősszel az időjárásnak köszönhetően gyakran szívesebben maradunk otthon, azonban ez nem jelenti azt, hogy le kellene mondanunk a közös programokról a barátainkkal. Ez az időszak legjobb arra, hogy áthívjuk a szeretteinket, és eltöltsünk egy kellemes délutánt vagy estét beszélgetéssel, amihez természetesen egy kis harapnivaló is dukál. Most egy olyan receptet hoztunk el, ami nagyon gyorsan elkészíthető, így akár váratlan helyzetekben is tökéletes vendégváró lehet.

olvass tovább

Pestos lazac fokhagymás brokkolis tésztával

  • 2017. március 22.

A következő egyszerűen és gyorsan elkészíthető receptet azoknak szeretnénk ajánlani, akik a rohanó életükben is törekszenek egészséges ételeket fogyasztani. Ebédként elegendő energiát nyújt a nap hátralévő részére, de vacsoraként is tökéletes könnyű fogás lehet.

olvass tovább

Áfonyás sajttorta muffin

  • 2015. április 06.

Nem véletlen, hogy az áfonya az egyik legkedveltebb bogyós gyümölcs, hiszen hihetetlenül egészséges. Mindössze egyetlen adag áfonya annyi antioxidánst tartalmaz, mint amennyi 5 adag sárgarépában vagy brokkoliban megtalálható. Rendszeres fogyasztása csökkenti a különböző szív-és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, a szürkehályog, és egy tucat öregkori betegség kialakulásának kockázatát is. Szóval az áfonya szép és jó, de valljuk be igazán jellegzetes, savanykás íze miatt szeretjük. Na, meg a kékeslila színéért, aminek hála bármelyik sütit fel lehet dobni vele!

olvass tovább

8 ok, amiért szeretjük a brokkolit

  • 2015. január 20.

Kevesen gondolnák, hogy a brokkoli milyen gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban. A mai formájában 300-400 éve ismert. Feltehetőleg Olaszországból terjedt el, napjainkban pedig nagy népszerűségnek örvend az USA-ban és Nyugat-Európában is. Magyarországon csak az utóbbi 20 évben vált népszerűvé. Szezonja novembertől márciusig tart.

olvass tovább