Kell a helyszín- HELLO HILLTOP!
Bor, Mámor, Neszmély. A Hilltop Borászat borkóstolóval egybekötött vacsoráján jártunk, ahol egy úttal eltöltöttünk egy éjszakát is a fogadó hotelében.
olvass továbbKövess minket Facebookon.
bezárom
Bor, Mámor, Neszmély. A Hilltop Borászat borkóstolóval egybekötött vacsoráján jártunk, ahol egy úttal eltöltöttünk egy éjszakát is a fogadó hotelében.
olvass továbbA Veszprémi Érseki Pincészet főborásza arra számít, a felmelegedés miatt a Balatonnál is nagyobb teret nyer majd a kékszőlő Az ünnepi asztalról nem hiányozhat egy palack kiváló vörösbor, amely jól passzol többféle karácsonyi ételhez. A vásárlók ízlése azonban nagyot változott az elmúlt években, a testes, nehéz vörösborok helyett ma már a gyümölcsös, könnyedebb tételeket keresik – mondja Benesch Antal, a Veszprémi Érseki Pincészet főborásza.
olvass továbbIsmét Tokaj Wine Congress Tokaj-Hegyalján A Tokaj-Hegyalja Egyetem második alkalommal rendezi meg a Tokaj Wine Congress eseményeit. A rendezvény október 27. és 30. között várja a hazai és nemzetközi szakembereket Sárospatakon és a történelmi borvidék más helyszínein. A kongresszus célja, hogy a résztvevők számára naprakész ismereteket nyújtson a szőlészet és borászat legújabb trendjeiről és eredményeiről, amelyek gyakorlati alkalmazása hozzájárulhat a szektor fenntarthatóságához és versenyképességéhez.
olvass továbbHatártalan jókedv, rengeteg nevetés, finomabbnál finomabb borok, három zseniális előadóművész, egy profi francia borász, egy nyitott és befogadó közönség kellett ahhoz, hogy férfiasan IS tökéletes legyen a Szinházi Estek a Villa Szilviában elnevezésű rendezvénysorozat legutóbbi eseménye, a “A férfi, ha elmúlt 40…, de fejben harminc se…”. A programsorozatnak ezúttal is a gyönyörű, toszkán hangulatú Villa Szilvia, vagy ahogy sokan nevezik ’Buda nappalija’ adott otthont.
olvass továbbNapközben a világ legnagyobb és legzöldebb autógyártójának hazai kommunikációjáért felel, hajnalonként az etyeki dűlőket járja, éjjelente pedig a kőről kőre újjáépülő etyeki présházban és évszázados pincében készít high tech eszközökkel, haladó szellemben, ökológiai gondolkodással, folyamatosan az újítások lehetőségét keresve, ám a hagyományok tiszteletben tartásával olyan borkülönlegességeket, amelyek ma már a franciaországi Champagne-ban is kaphatóak, de eljutottak az Egyesült Államokba vagy épp Lengyelországba is.
olvass továbbA Szent György-hegy hajnalig napközbeni kistestvére idén először kerül megrendezésre szeptember 3-án, a szüreti időszakban. A szervezők célja egy egész napos laza programot nyújtani, amolyan nyitott pincék jelleggel, ahol a résztvevők közelebbről is megismerhetik a hegy vendéglátóit, borászatait. A MATINÉ családiasnak és barátságosnak ígérkezik, 10 helyszínnel, déltől este 8 óráig.
olvass továbbA balatoni régióban Badacsony már évszázadok óta a bortermelés kiemelkedő területe, melyet a borvidék jellegzetes kőzete, klímája, és egyedi mikrokörnyezete biztosít. A balatoni régió kiemelkedő borászata, a Varga Pincészet innen indult hódító útjára, ami a mai napig tart.
olvass továbbA Borfeszt több lett, mint a bor ünnepe! Valójában túlnőtte magát, és az időszak egyik legtrendibb rendezvényévé avanzsált.
olvass továbbA kékfrankos hazánk legnépszerűbb és legelterjedtebb kékszőlő-fajtája: országszerte közel 8000 hektáron termesztik, ami kb. 12-13%-át teszi a hazai szőlőskerteknek. A kékfrankosból készült borok a fogyasztókat elsősorban gyümölcsösségükkel és stílusbeli változatosságukkal nyűgözik le: a borászok pedig a fajta megbízhatóságát és sokoldalúságát hangsúlyozzák.
olvass továbbMegkétszereződött a bio borászatok száma hazánkban az elmúlt pár évben, a magyar termelők többsége a bor minőségén szeretne javítani az újításokkal. A bio azonban csak az első lépésük a természet felé, sokan már a biodinamikus gazdálkodás iránt is komolyan érdeklődnek. Eszerint a borászat jövője a gépek és vegyszerek kiiktatásában rejlik, helyüket a lovak, gyógynövények és a különböző preparátumok veszik át.
olvass továbbMitől lesz egy borászat ismert? Milyen trendek felé tartanak a magyar pincészetek? Többek között erről és az ágazat lehetőségeiről beszélgettem Kiss Líviával.
olvass továbbA vintage őrület elrabolta a romantikus nők szívét. A szó eredetileg a borászatban és a fotográfiában volt használatos. Az 1920 és 1975 közötti öltözködési irányzata pár évvel ezelőtt, a ruhatárunkat célozta meg, de a vintage időszak ettől sokkal régebbi, nemesebb.
olvass továbbA Junibor – Fiatal Borászok Egyesülete 2008-ban alakult, eredetileg 40 év alatti borászokat tömörít megívásos alapon: a tagok szavaznak az új tagok felvételéről minden évben.
olvass továbbA minap egy vezetői klubban beszélgetve a nagy krízishelyzetekről, váltásokról és változásokról, többször felmerült a család, mint fő támasz, háttér, meghatározó, éltető (vagy éppen visszahúzó) gyökere életünk minden szakaszának. A szüleinktől kapott csomag, illetve a gyerekeink részvétele, szerepe életünk nehéz időszakaiban olyan kérdések, amelyeken érdemes kicsit elgondolkozni. A manapság sokat hangoztatott önismereti témák szempontjából is fontos, hogy részben tudatosan, részben a lelkünk mélyére nézve foglalkozzunk ezekkel a gondolatokkal. Visszatérve a vezetői klubra, a vendégek között ott volt Luka Enikő, soproni borász is, aki soha nem készült erre a pályára, de édesapja halála után, amikor ő mindössze 25 éves volt, mégsem gondolkozott sokat, megmagyarázhatatlan belső kényszertől hajtva, átvette a céget és rengeteg munka, energia és tanulás után azóta is komoly sikerrel vezeti.
olvass továbbIdén május 30. és június 1. között várja a gasztronómia szerelmeseit a hazai gasztro-fesztiválok egyik legnívósabbja, a Gourmet Fesztivál. A Millenárison ismét felsorakoznak majd a legjobb hazai éttermek, borászatok, cukrászdák és a gasztro-világ más jeles képviselői. Míg tavaly a gulyás állt a kínálat középpontjában, idén a rakott krumpli minél változatosabb elkészítése foglalkoztatja majd - a saját fogásaik bemutatása mellett - a séfeket.
olvass továbbVégy egy gyönyörű történelmi települést a Zemplén szívében, több száz éves múlttal rendelkező pincéket és finom helyi borokat, melynek minden cseppjében ott van a borászok szíve, jól keverd össze, ízlés szerint fűszerezd egy kis helyi vendégszeretettel és máris kész a Tolcsvai Borfesztivál.
olvass továbbIdén nyolcadik alkalommal rendezik meg a Kárpát-medencei Borászok és Zenészek Találkozóját.
olvass továbbFrissen díjazott boraival vár a leginnovatívabb egri borászat.
olvass tovább2011. október 14-én a Symbol Budapest étteremben 44 borász legfinomabb borait és a Symbol séfjei által és a borászok saját receptjei alapján készített krémeket próbáltuk ki.
olvass továbbA Villányi borvidék borászai olyan nagy izgalommal készülnek az első Villányi RozéMaratonra, hogy még a hajnal is belepirul… vagy „rozét játszik” a kedvünkért?
olvass tovább