Kulcsszó keresés /


Izgalmas köret: barackos-fetás kukoricasaláta

  • 2017. november 28.

A kukorica saláta azért tökéletes köret, mert ehetjük sült vagy rántott húsokhoz, és zöldségekhez, ráadásul krumplival és rizzsel együtt is nagyon finom. Most egy kicsit különlegesebb változathoz hoztunk receptet, ugyanis ez barackkal, fetával és bazsalikommal készül.

olvass tovább

Tökéletes őszi recept: sült paradicsomleves

Elég valószínű, hogy a legtöbb embernek a paradicsomlevesről a cukrozott, menzás változat jut az eszébe, amit gyermekkorunkban betűtésztával próbáltak kicsit csábítóbbá tenni. A másik jól ismert opció az olaszos változat, ami bőven van fűszerezve oregánóval és bazsalikommal, reszelt sajttal tálalva.

olvass tovább

Cukkinis lecsó Nóritól

  • 2014. augusztus 05.

A nyár legnagyobb slágere nálam a sok paradicsommal és sok paprikával készülő lecsó, ám szerintem bármilyen szezonális zöldséget bele lehet dobni, attól biztosan csak jobb lesz. A hazai egytálétel rokona a francia ratatouille, amibe kerül padlizsán, cukkini, fokhagyma, valamint mediterrán fűszerek, mint bazsalikom, oregánó. Ha van otthon, én még gombát is szoktam bele tenni. A most bemutatott fogás leginkább a francia és a magyar között mozog, a kevésbé nyitottak kedvéért most csak cukkini került bele pluszba, no meg persze sok-sok fűszer.

olvass tovább

Bazsalikomos töltött paradicsom tzatzikivel

  • 2014. július 17.

Mostanában rákaptam a könnyű, nyári ételek elkészítésére, mert nemcsak a gyomromat kímélik ezek a menük, de időm is sokkal több marad másra. Ez a töltött paradicsom tipikusan vegetáriánus ételként is értelmezhető, ha nem rak az ember szalonnát a töltelékbe. Én most raktam, és bevallom, nagyon jól esett.

olvass tovább

Top hatású étkek

  • 2013. március 28.

Mindenki tudja, hogy melyek azok az élelmiszerek, amelyek jót tesznek a szervezetünknek, ám a legtöbb esetben nincs egyenes arányban a hatásuk az íz világukkal.

olvass tovább