Kulcsszó keresés /


Az avokádó jótékony hatásai

  • 2021. április 30.

Nagyon sokan az avokádót a világ egyik legfinomabb ételének gondolják. Mexikóból származik, és a spanyol hódítók hozták be először Dél-Amerikába, Peruba, majd Brazíliába. A babérfélék csoportjába tartozik, és több mint 400 fajtája ismert.

olvass tovább

Őszi recept ötlet: mexikóival a hideg ellen

  • 2019. november 06.

A mexikói ételekről valószínűleg a fűszeres, kissé csípős, intenzív ízvilág jut elsőre eszünkbe, és mi másra is lehetne a szükségünk a borongós, sokszor fagyos időben? Ez a recept egészen biztosan bearanyozza a napunkat, de legalábbis úgy érezhetjük majd, minta egy távoli országba utaztunk volna. Tökéletes vacsora ötlet őszi estékre!

olvass tovább

In memoriam Frida Kahlo

  • 2018. július 13.

Frida Kahlo életrajza és szemöldöke mellett egyszerűen képtelenség szó nélkül elmenni. Személyiségének megfelelően szenvedélyes életet élt, tele test-lelki fájdalommal, melyekkel bátran szembeszállt, és hihetetlen életkedve is valahogy ebből táplálkozott. Valósággal habzsolta az életet – majd a férfiakat és a nőket is. Emellett rendkívül tehetséges festőművész volt, aki egy idő után a XX. századi Mexikó emblematikus alakjává nőtte ki magát. Ma rá emlékezünk.

olvass tovább

„A szenvedély az a híd, amely eljuttat a fájdalomtól a változásig.” – érdekességek Frida Kahlo, az leghíresebb mexikói festőnő életéről

  • 2017. október 17.

  • Fatal error: Uncaught Error: Call to a member function getPic() on null in /srv/www/stylemagazin.hu/docroot/local/draw_news_list.php:89 Stack trace: #0 /srv/www/stylemagazin.hu/docroot/modules/1.0_news_list/1.0_news_list_view.php(54): include() #1 /srv/www/stylemagazin.hu/docroot/lib/template/PT_ZONE_CONTENTS.php(27): include('/srv/www/stylem...') #2 /srv/www/stylemagazin.hu/docroot/page_templates/main/main.php(50): include('/srv/www/stylem...') #3 /srv/www/stylemagazin.hu/docroot/index.php(26): include('/srv/www/stylem...') #4 {main} thrown in /srv/www/stylemagazin.hu/docroot/local/draw_news_list.php on line 89