Kulcsszó keresés /


Bőrápolás intuícióval: A szépségtrend, ami 2025-ben nem a bőröddel hanem a lelkeddel kezdődik

  • 2025. április 24.

Az elmúlt években megtanultuk, hogyan olvassuk az INCI-t, mit jelent a pH-érték és hogyan építsünk fel egy tudatos bőrápolási rutint. De miközben szérumok, hámlasztók és aktív hatóanyagok között lavíroztunk, valami elveszett: a kapcsolat önmagunkkal. 2025-ben ezért sokan új irányba fordulnak. Egyre többen választják az intuitív bőrápolást, ami nem szabályokra, hanem érzésekre épül.

olvass tovább

15 ötletes kézzel festett húsvéti tojás, amit öröm lesz adni és kapni is

Húsvétkor a hagyományok szerint a fiúk verset mondanak, majd meglocsolják a lányokat, akik ezért cserébe tojásokat ajándékoznak nekik. Ha idén a csokitojások helyett szeretnéd pár általad festett darabbal meglepni a párodat, barátaidat és férfi rokonaidat, akkor van pár ötletünk, ami túlmutat kicsit a klasszikus piros tojáson, és egészen biztosan mindenkinek tetszeni fog, ráadásul dekorációs ötletnek sem utolsók!

olvass tovább

Szerelemhozó húsvéti hagyományok

  • 2025. április 18.

Bár a húsvét a legnagyobb keresztény ünnep, sok kedves népi hagyomány is kapcsolódik hozzá. Húsvét napja hagyományosan a rituális megtisztulás ünnepe is, hozzátartozik az ételszentelés hagyománya, a locsolkodás, és a hímes tojás ajándékozás is. A locsolkodásnak bibliai eredetet tulajdonítanak, miszerint a Krisztus sírját őrző katonák a feltámadás hírét vevő, ujjongó asszonyokat igyekeztek lecsendesíteni úgy, hogy lelocsolták őket. A piros színnek védelmező ereje van.

olvass tovább

Stílusos és kényelmes munkahelyi viselet – elegáns szettek tavaszra

  • 2025. március 27.

A tavasz beköszöntével a munkahelyi outfit is sokszínűbbé válhat: megszabadulhatunk a vastag kabátoktól és a szűk, sötét árnyalatú nadrágoktól. A könnyedebb, friss színek és légies anyagok életet lehelhetnek a reggeli készülődésbe is, ami egyébként tél végére gyötrően hosszadalmasnak, sötétnek, és fázósnak tűnik. Ugyanakkor roppantul lényeges, hogy a komplex megjelenés továbbra is professzionális maradjon, hiszen az irodai környezetben megkövetelt elegancia megőrzése elengedhetetlen.

olvass tovább

Idén 25 éves a Tropicárium!

  • 2025. március 25.

A budapesti Tropicarium és Óceanárium már 25 éve kápráztatja el látogatóit lenyűgöző vízi és egzotikus élővilágával. A jubileum alkalmából Farkasdi Thomas, a létesítmény vezetője és tulajdonosa mesélt nekünk az elmúlt negyed évszázad legizgalmasabb pillanatairól, a fejlődés mérföldköveiről és arról, milyen különleges meglepetésekkel készülnek az ünnepi évre.

olvass tovább

Mi van a házasság után? Hogyan legyünk a házasságunkért?

Mondjuk én pontosan nem tudom, mert nem vagyok házas. Tisztáznám előre, hogy amiket leírok azok csak spekulációk. Szóval, a filmvásznon nagyrészt azt látni, hogy hogyan jutnak el egymásig az emberek. Hogyan jönnek képbe a rosszallók, a bosszúéhes exek, az ellenzék anyák és apák. Nagyrészt azt taglalják a drámasorozatok, hogy mennyi hazugság veszi körbe a két szerelmes embert, akik fűnek-fának elhisznek mindent társukról (szép kis pár az ilyen). Aztán jön a sírás-zokogás, a nagy egymásra találás újra és the end. De mi van a házasság után? Forrásul a Hűség című művet választottam, amit Elizabeth Gilbert írt, az Ízek, imák, szerelmek szerzője.

olvass tovább

10 kulcsszó, amit ismerned kell a japán konyhaművészetről

  • 2025. március 24.

A japán gasztronómia világszerte elismert precizitásáról, kifinomultságáról és az összetevők iránti mélységes tiszteletről. A hazánkban immár 15 éve jelenlévő NOBU-birodalom helyi képviselője, a NOBU Budapest most betekintést nyújt a japán konyhaművészet 10 legfontosabb fogalmába Schreiner Gábor, a NOBU executive chef-jének segítségével, amelyeknek köszönhetően jobban érthetjük és élvezhetjük ezt a fajta kulináris világot!

olvass tovább