Kulcsszó keresés /


Miért fontos a D-vitamin az emberi szervezet számára?

  • 2024. július 09.

A D-vitaminnak fontos szerepe van a szervezetünk egészséges működésében. Ha tartós D-vitamin hiányban szenvedünk, az egészségügyi problémákhoz vezethet. A természetből a nap sugarai által nyerhetjük, de megtalálhatjuk élelmiszerekben, vagy zsírban oldódó vitaminok segítségével is feltölthetjük vele szervezetünket.

olvass tovább

Tévhitek a növényi alapú táplálkozásról

  • 2024. február 26.

Hiánybetegségeket okozhat a vegán vagy a vegetáriánus étkezés, és nehezen lehet bevinni a szükséges tápanyagokat? Vagy azzal, hogy lemondunk az állati eredetű élelmiszerekről vagy legalább csökkentjük a mennyiségét, már eleget tettünk a fenntarthatóságért? Bár a húsmentes étkezésnek egészségügyi és környezetvédelmi előnyei is vannak, egyáltalán nem mindegy, miként választjuk meg az ételeinket.

olvass tovább

Így tehetsz a tavaszi fáradtság ellen: minden, amit tudnod kell a D-vitaminról!

  • 2023. április 12.

A D-vitaminnak fontos szerepe van a szervezetünk egészséges működésében, például annak hiánya nagy szerepet játszhat abban, hogy tavasszal folyamatosan fáradtnak érzed magad, még abban az esetben is, ha egyébként ugyanannyit alszol átlagosan, mint máskor. A D-vitamint a természetből a nap sugarai által nyerhetjük, de megtalálhatjuk élelmiszerekben, vagy zsírban oldódó vitaminok segítségével is feltölthetjük vele szervezetünket.

olvass tovább

Speciális étrendet követsz? Itt a segítség!

  • 2022. szeptember 14.

Sok oka lehet annak, hogy miért dönt valaki speciális étrend mellett: etikai megfontolás, kíváncsiság, ételallergia vagy intolerancia. Bár jelentős fejlődésen ment keresztül a speciális élelmiszerek piaca, továbbra sem rózsás a helyzet. Cikkünkben bemutatjuk a speciális étkezési szokásokkal járó nehézségeket és tippeket adunk arra, hogyan küzdj meg velük!

olvass tovább

Paleo étrendek

A paleolit diéta lényege, hogy bizonyos ételeket száműzünk az életünkből. A paleolit korszakban nem volt állattenyésztés és mezőgazdaság, így kagylókat, halakat, tojásokat, sült húsokat, dióféléket, zöldségeket, gyökereket, gyümölcsöket, bogyókat és gombákat fogyasztott az emberiség. Aztán a mezőgazdaság kialakulásával megjelentek a neolit ételek, úgy, mint különböző tejtermékek, babok, burgonya, és cukor. Ezek a „hamis” élelmiszerek.

olvass tovább

Hogyan lehet elkerülni a fogak elszíneződését?

  • 2022. március 28.

A fehér fogakra sokan az egészség egyik egyértelmű jeleként tekintenek, egyes élelmiszerek azonban megnehezítik a fehér fogak megőrzését. A kávé és a vörösbor rendszeres fogyasztása például idővel elszíneződéseket okoz, sárga, vagy akár világosbarna megjelenést is kölcsönözhet fogainknak.

olvass tovább

Az 5 legjobb zsírégető és salaktalanító zöldség

  • 2020. június 02.

A zöldségfélék az emberi táplálkozásban nem csak biológiai energiaforrást jelentenek, hanem a szervezet számára kis energia felvétel mellett sok értékes tápanyagot is. Fogyaszthatók nyersen, sütve, főzve, párolva, önmagukban vagy más zöldségfélékkel, egyéb élelmiszerekkel együtt, így sokféle elkészítési módot kínálnak.

olvass tovább

Áfonyás kosárkák (Nyers-Vegán)

Ez már az a kategória, amit illegálissá tennénk, annyira gyors, finom és bűnmentes. Csupán 3 összetevője van, valamint teljes értékű élelmiszerek felhasználásával készült, nem tartalmaz semmilyen finomított cukrot, édesítőszert vagy olajat!

olvass tovább

10 élelmiszer a gyors fogyásért

  • 2015. május 14.

A súlycsökkentés akadálya gyakran az, hogy az ember leküzdhetetlen sóvárgást érez a magas kalóriatartalmú, alacsony tápértékű élelmiszerek után. A szénhidrát utáni függőség nem vicc, létezik, és nemcsak az elhízás rémével fenyeget, hanem cukor-, szív- és érrendszeri betegségek kockázatával is. Szerencsére vannak olyan ételek, amelyek csökkentik az éhségérzetet, segítenek fenntartani az egészséges vércukor- és koleszterinszintet, és még finomak is!

olvass tovább

Olcsón és egészségesen

  • 2015. április 23.

Bár az egészséges életmód alapja a rendszeres mozgás, a helyes táplálkozásról sem szabad megfeledkezni! Ez azonban gyakran költségesnek tűnhet, ugyanis a bioélelmiszerek, a cukormentes változatok általában drágábbak, mint hizlaló társaik. Szerencsére létezik néhány trükk, amivel a pénztárcánk vastag, mi pedig vékonyak lehetünk!

olvass tovább