A művész barátnőm invitált ide egy baráti-családi vacsorára, és a kedves barátnőm köztudottan nagy hedonista hírében áll, nem mellesleg borlovag is. Meg kell, mondjam, manapság egyre ritkábban fordulok meg olyan étteremben, ahol az első szembetűnő dolog az a kifogástalanul kedves és precíz kiszolgálás.
A művész barátnőm invitált ide egy baráti-családi vacsorára, és ő köztudottan nagy hedonista hírében áll, nem mellesleg borlovag is. Meg kell mondjam, manapság egyre ritkábban fordulok meg olyan étteremben, ahol az első szembetűnő dolog a kifogástalanul kedves és precíz kiszolgálás. Szeretem az olyan helyeket, ahol a pincérnek a kisujjában van a szakma, látszik, hogy nem az utcáról beugrott egyetemista, aki csak nyári munkán van itt, és kitalálja még a gondolatom is. Igen, az ilyen felszolgáló ritkább a fehér hollónál.
Az Evidens Bistro igazi prémium étterem ízig-vérig magyar vendéglátókkal. A belváros szívében a vendégek előtt főznek, ezt pontosan úgy kell érteni, ahogyan írom: az étlapról több ételt is az asztalnál készít el a felszolgáló, merthogy egy jó szakmabeli nemcsak elmondja, hogy mi van az étlapon, hanem adott esetben el is tudja készíteni azt.
A tulajdonos szerint ez az éttermük titka, hogy kiváló szakembereket alkalmaznak. Mostmár értem, miért éreztem első perctől fogva ezt a precizitást, és a magabiztosságból érkező kedvességet. Szinte mindent végigkóstolunk, válogatást készítenek nekünk az előételekből és a desszertekből is. Valósággal úgy érzem magam, mint egy királyi lakomán, és már megbántam a magasderekú nadrágot, amit feltehetően nem tudok majd begombolni távozáskor. Ami kihagyhatatlan az a Wellington bélszín, már annak, aki szereti a jót. De a szürkemarhából készült pörkölt sem elhanyagolható pontja az étlapnak. A konyhaséf – nevezetesen Nagy Zsolt – a Mátyás pincéből érkezett, csak úgy, mint a tulajdonos Magyar Zoltán, aki ezt a frappáns nevet kitalálta. A név arra utal, hogy számukra evidens a mindent a vendégért elv. Nem hazudnak.
Azt mondanunk sem kell, hogy az alapanyagok mind magyar termelőktől érkeznek. Forrásaik 100%-a személyes ismeretség alapján több évtizedes múltra tekint vissza. A húsoknál, mint például a szürkemarha, mangalica, vaddisznó, kakas vagy a liba még az állat ismerete is fontos, certifikációval tudják ismertetni, hogy milyen farmról, melyik égtájról vagy, hogy melyik feldolgozóból származik.
|
És nem csak kész termékeket vásárolnak, hanem számos alapanyagot ők magunk állítanak elő, mint például a őzbélszínes rózsaburgonya kolbász vagy a füstölt libamájkolbász, melyek olyan évtizedes, titkos receptek alapján készülnek, amelyek egy adott termék egyediségét 100 %-osan garantálják. Steakjeik pedig prime besorolású 21 napos érlelt amerikai marhahúsból készülnek, hogy a több mint fél kg-os mestermű minden falatja élvezetet jelentsen.
Ritkán fordul elő, hogy kis hazánkban megadatik egy szakmáját különösen szerető csapatnak, akik élnek-halnak a vendéglátásért, hogy egy igazi prémium éttermet hozzanak létre. Az Evidens Bistro egy ízig-vérig magyar vendéglős csapat álma, ami végül valóra vált. Hogy mi is volt az álom? Egy olyan étterem a belváros szívében, ahol a régi iskola szerint vett csodálatos vendéglátást lehet megmutatni. Ahol a vendég előtt főznek. Ahol a törzsvendégnek elég csak gondolnia arra amit szeretne a látványkonyhán a séf már süti is. Ahol a külföldi vendég megérti,hogy miért a magyar vendéglátás, konyha a legjobb. Ahol párosul a belváros eleganciája a megfizethető magyar valósággal. Ez az a hely, ahol a válasz mindenre igen és ahol az étkezés egy igazi program is egyben. Az Evidensben egy helyen találjuk a tökéletes ízeket, a bőséges adagot és a legkorszerűbb konyhatechnológiát. Régóta keresi azt az éttermet, ahová belép, és úgy érzi minden a helyén van, a hely hangulata, az igazi felszolgálás nagybetűvel és a konyha is pont olyan, ahogy a vendég szereti? Mert ez így EVIDENS.
A kedves olvasóinknak pedig nincs más dolguk, mint ellátogatni hozzájuk. Bizton állítjuk, nem fognak csalódni!
tel.: +36 70 666 5885
|
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez