Az elmúlt évek "gasztroforradalmának" köszönhetően egyre több hangulatos, különleges, vagy éppen hagyományos alapokon valami újdonságot alkotó éttermet találhatunk, nem csupán a fővárosban, hanem egyre több vidéki településen is. Sokak szerint ha éppen a Mátrában járunk, érdemes ellátogatni a Bori Mamiba, véleményünk szerint viszont érdemes ellátogatni az ország egyik legjobb éttermébe, és ha már ott vagyunk, a környéken is kirándulni egy kicsit.
Nem véletlen, hogy már hazánkban is egyre inkább utat tör magának az a trend, hogy gasztronómiai célpontokat választunk, és ehhez igazítunk egy-egy utazást - elég csak a borvidékekre, vagy olyan településekre gondolni, ahol több színvonalas, régi hagyományokkal rendelkező, vagy éppen friss, ám lendületesen fejlődő étterem található.
Azt megfejteni, hogy mitől is lehet igazán jó egy étterem, nem is olyan egyszerű, azonban az egészen biztos, hogy a legtöbben a finom és különleges ételek mellett valamilyen nehezen leírható, és még inkább utánozhatatlan hangulatot keresnek. Hiszen azt már egyre többen belátják, hogy egy bisztróba nem feltétlenül azért látogatunk el, hogy sokat együnk, hanem azért, mert tetszik a környezet, szimpatikus a személyzet, az ételeket gondosan, minőségi alapanyagokból készítik el, és jobb esetben olyan helyen találhatók, ahová egyébként is érdemes lehet ellátogatni.
A Bori Mami 2014 nyarán nyitott meg Gyöngyös városközpontjában. Az éttermet leginkább a családias jelzővel lehet jellemezni, annak minden pozitív töltetével együtt. Nyugodt, kellemes hangulat uralkodik az egész helyen, aminek köszönhetően otthon érezhetjük magunkat, amint belépünk az ajtón.
Azonban el kell ismernünk, hogy amellett, hogy az étterem berendezése és kellemes, barátságos hangulata egy pillanat alatt elnyerte a tetszésünket, azért mégis arra voltunk igazán kíváncsiak, hogy vajon milyenek lesznek az ételek. Valószínűleg nem okozunk meglepetést, ha azt mondjuk, hogy nem kellett csalódnunk. Sőt! Sok szempontból sokkal jobbat kaptunk, mint amire alapvetően számítottunk, annak ellenére, hogy tudtuk, az egyik legjobb vidéki étteremről van szó, amelyet például már a Gourmet Fesztiválon is győztesként hoztak ki, több alkalommal is.
A töltött paprika például szerintünk kihagyhatatlan, pedig elsőre talán nem feltétlenül ez a fogás jutna eszünkbe, amikor úgy döntünk, hogy ellátogatunk egy étterembe. Ebből is látszik, hogy a kitűnő alapanyagok és a szakértelem együtt csodákra képes, és egy olyan étel is igazi gasztronómiai élményt nyújthat, amelyről elsőre azt gondolnánk, hogy csak a nagymamánk tudná kifogástalanul elkészíteni.
Szintén kötelező a madártej, ami könnyed lezárást jelenthet, ha végigkóstolunk egy kiadósabb menüsort - erre egyébként elég nagy esély van, ugyanis nem egyszerű a fogások közül választani, ugyanis mindegyik igazi különleges kulináris élményt ígér.
Nem kérdés, hogy biztosan visszatérünk még a Bori Mamiba, illetve erre szeretnénk buzdítani mindenki mást is, aki szeretne finom, minőségi alapanyagokból készült ételeket enni egy családias helyen, ahol ráadásul a kiszolgálásra is kiemelten nagy figyelmet fordítanak!
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez