Kakashere, tengerisün, vízibivaly - ilyen és hasonlóan izgalmas alapanyagokkal borzolja a kedélyeket a hazai gasztrovilág Thaiföldet is megjárt fenegyereke, Varga Dániel, séf. A fővárosban a második egységet nyitják, az első étterem, az AUM tavaly óta üzemel nagy sikerrel a Flórián téren, az AUM Natural, szintén ázsiai-magyar fúziós progresszív konyhát képvisel Budapest szívében, a Hajós utcában. Autentikus alapanyagok, gondosan megkomponált tányérok és egy nagy adag kreativitás tökéletes harmóniája: ez a hamisítatlan Aum életérzés.
„Számunkra nincs megalkuvás, nem a trendeket követjük, fontos a fantázia, a kreativitás, a játék, célunk az alapanyagok valódi ízének bemutatása. A legfontosabb, hogy a vendégeink látókörét kitágíthassuk, elvihessük őket egy ázsai körutazásra, olykor meghökkentő, játékos stílusban elvarázsoljuk őket, és elégedetten, élménnyel távozzanak tőlünk.” – mondja Varga Dániel, az AUM éttermek séfje.
Az AUM éttermekben hamisítatlan ázsiai életérzésre törekednek, a csapat - Varga Dániel, Szuharev Nyikita és Maszlay Zoltán – rajonganak az ázsiai ízekért, miközben a hazai alapanyagok és nosztalgikus otthoni ízek világa is megjelenik az alkotásaikban. Dániel és Zoltán éveket töltöttek el Thaiföldön azzal, hogy magukba szívják a jellegzetes ázsiai gasztronómia minden ízét, báját, míg Nyikita a textúrák új megközelítésének mestere. Hárman egymással szimbiózisban alkotnak napról-napra meghökkentő újdonságokat, miközben mindegyiküknek megvan a maga különleges személyisége és étel-szemlélete.
És hogy mit is jelent az Aum? Az Aum (ejtsd „ohm”) a teremtés igéje, egy ősrezgés, a test, lélek, szellem egysége. Az Aum ismételgetése megnyugtatja az elmét, energiával tölti fel a testet és segít kiszakadni a materiális világból. Ezt a fajta nyugalmat szeretnék elhozni az éttermekbe is, az óbudai helyszínen leginkább az üzleti ebédek népszerűek, míg az új belvárosi egységben pedig az esti degusztációs menükre fektetnének nagyobb hangsúlyt.
Az alapanyagok egy része Ázsiából érkezik, melyek bemutatása a szervíz fontos részét képezik, a csapatot folyamatosan tréningezik, hogy a lehető legfelkészültebben válaszoljanak a nyitott és kíváncsi vendégek kérdéseire. A séfek kedvencei közé tartozik például a durian, a jackfruit, a mangosztin vagy éppen a fűrészkoriander. A konyhán használnak, külön az AUM számára Szigetszentmiklóson termesztett ázsiai fűszekeket is (például: bergamot, szecsuáni borsvirág, macskamenta, citromnád), de több más hazai beszállítóval is dolgoznak: a vizibivaly például a Mátrából, a mangalica Zebegényből, a fürj a Vajdaságból, a paradicsom pedig Fótról érkezik.
AUM Natural (Pest)
1065 Budapest, Hajós utca 32.
www.aumrestaurant.com
Instagram: @aum_natural
Facebook: www.facebook.com/aumnatural
AUM Restaurant (Buda)
1033 Budapest, Flórián tér 6.
www.aumrestaurant.com
Instagram: @aum_restaurant
Facebook: www.facebookcom/restaurant.aum
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez