Ez a torta a nagy édességimádók minden kedvencét összegyűjti egy édességbe. Ultracsokis és nagyon-nagyon finom a végeredmény. Vigyázat függőséget okoz!
Hozzávalók (1 db 18 cm-es tortaformához):
Tészta:
20 db Oreo keksz
50 g vaj
50 g Nutella
Töltelék:
400 g natúr krémsajt
90 g étcsokoládé
300 g Nutella
opcionális fűszerek: csipet só, 1 db tonkabab,
A tésztához a kekszet, vajat és a nutellát robotgépbe tesszük, majd porrá őrüljük. Egy masszát kell kapnunk. Ha nem elég nedves a tészta a formázáshoz, tegyünk még bele nutellát nyugodtan. Majd egy 18 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk és belenyomkodjuk a kész tésztaalapot úgy, hogy legyen pereme is a tortánknak.
A töltelékhez az étcsokoládét mikrohullámú sütőben nagyon óvatosan megolvasztjuk, összekeverjük a kimért nutellával és végül a krémsajttal. Ha a sajt nagyon semleges ízű egy csipet sóval ízesíthetjük (segít a csokoládé izét kihangsúlyozza), valamint ha szeretjük tonkababbal is fűszerezhetjük.
A krémet a tortaformába töltjük, elegyengetjük. 1 éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Másnap óvatosan kiszedjük a tortaformából a kész tortánkat (akár egy késsel finom körbe is vághatjuk). Ízlés szerint erdei gyümölcsökkel, oreo keksszel, csokoládé forgáccsal díszítjük.
Extra tipp: a tésztát bármilyen apróra zúzott maggal dúsíthatjuk, pl.: törökmogyoró, mandula stb…
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez