Ráérsz hétvégén? Ezt próbáld ki! Pogácsa a javából!
Ha egy igazán finom pogácsát próbálnál ki, amiből akár grissini szerű-t is készíthetsz, akkor a következő recept a kedvenced lesz!
Sajtos pogi zabpehely liszttel
Hozzávalók 2 nagy tepsi adaghoz:
25 dkg sima liszt
25 dkg zabpehelyliszt
2 tojás sárgája
25 dkg vaj (vagy egyéb zsiradék, pl kókusz zsír)
5 dkg friss élesztő
2 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor (a kovászba)
1, 5 dl víz (0,5 dl a kovászba, 1 dl a tésztába)
15 dkg reszelt sajt
tökmag
A kovászhoz az élesztőt elmorzsoljuk fél deci cukros meleg vízbe és megszórjuk liszttel, kissé elkeverjük. Meleg helyen megvárjuk, hogy felfusson, majd egy nagy tálban bedagasztjuk a tésztát. Minden hozzávalót langyosan teszünk hozzá. Amikor jó sima a tészta, tetejét liszttel szórjuk meg és kétszeresére kelesztjük meleg helyen. Amikor megkelt, visszagyúrjuk, 1,5 centis magasra nyújtjuk a tésztát és kiszaggatjuk. A tetejüket felvert egész tojással kenjük meg úgy, hogy a tojásba szórjunk egy kanál pirospaprikát, hogy szép piros legyen. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. (A kiszaggatás után leeső maradék tésztából tenyerünkkel "kígyókat" sodorhatunk és tökmaggal szórhatjuk).
Jó étvágyat!
Ha grissini formát gyúrsz belőle, akkor szórd meg magokkal is, úgy sokkal finomabb!
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez