Pikáns padlizsánkrém - az őszi kedvenc
Az őszi esték, vendégváró hétvégék kedvenc mártogatósa a pikáns padlizsánkrém. Hoztunk nektek egy egyszerűen elkészíthető receptet. Próbáljátok ki!
Hozzávalók:
4 közepes padlizsán
1 gerezd fokhagyma
bors, só
3 evőkanál tejföl
2 evőkanál mustár
chili- egy késhegynyi (ha valaki nagyon nem bírja elhagyható)
fél fej lilahagyma
Elkészítés: A padlizsánokat megmossuk, a végét levágjuk és villával alaposan átszurkáljuk. Sütőben kb. 30 percig sütjük. Mikor már "összeestek" a padlizsánok félbevágyjuk őket és kikaparjuk a belsejét. Hozzáadjuk a tejfölt, mustárt, apróra vágott lilahagymát és áttört fokhagymát. Kézimixerrel összekeverjük, majd sóval, borssal és chilivel ízesítjük. Pirítósra, paradicsomba töltve, rozskeksszel is finomság!
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez