Meggyes-csokis pite recept
A csoki és a meggy tökéletes párosítás, hiszen a csokoládé édes íze és a meggy fanyarsága igazán harmonikus ízvilágot eredményez. Ráadásul ez egy olyan recept, amit kezdők is könnyedén elkészíthetnek, csupán pár szabad óra és egy kis türelem szükséges hozzá. Nagyon jó ötlet lehet elkészíteni, ha vendégeket várunk, ugyanis biztosan mindenkit lenyűgözünk majd vele!
Tészta hozzávalók:
220g liszt
10dkg vaj
1 teáskanál sütőpor
1tojás sárgája
Fél doboz tejföl (kicsi)
3 evőkanál holland kakaópor
Az összetevőket helyezzük egy keverőtálba, majd alaposan gyúrjuk össze. A tejfölt a tészta lágyságának mértéke szerint adjuk hozzá. Ha a tészta összeállt, nyújtsuk ki, és tegyük piteformába. Szurkáljuk meg villával, majd helyezzük 220 fokos sütőbe.
Meggyes hab hozzávalói:
15 dkg meggy
fél citrom leve
fél narancs leve
5 dkg porcukor
2 evőkanál víz
1 csapott teáskanálnyi zselatin
1,8 dl habtejszín
A meggyet egy lábasban elkezdjük melegíteni, majd adjuk hozzá a cukrot és a frissen facsart narancs, illetve citromlevet. A tejszínt verjük fel addig, amíg nem teljesen kemény, azonban sűrű, habos lesz az állaga, majd adjuk hozzá a már kihűlt meggyet. A zselatint keverjük el 3 kanál hideg vízzel, majd mikróban forraljuk fel, és adjuk hozzá a tejszínes keverékünkhöz.
Kép: On Green Planet
Csoki mousse hozzávalók:
3 tojássárgája + 1 egész tojás
40g cukor
140g étcsoki
300g tejszínhab
6g zselatin
Vízgőz fölött egy fém keverőtálban kevergessük addig a tojássárgákat, az egész tojást és a cukrot, amíg éppen, hogy meleg lesz, majd keverjük robotgéppel addig, amíg langyosra hűl. Szintén vízgőz fölött, vagy mikróban olvasszuk meg a csokit, és adjuk a tojásos-cukros keverékhez, a tejszint pedig felverve forgassuk ezekhez. A zselatint keverjük el 3 kanál hideg vízzel, majd mikróban forraljuk fel, és adjuk hozzá a tejszínes keverékünkhöz, majd öntsük az ostyás piskótára, és tegyük hűtőbe, míg meg nem dermed.
A tésztára helyezzük rá a meggyes habot, majd pedig a csokihabot, a tetejét meggyekkel díszíthetjük, szórjuk meg porcukorral. Tegyük hűvös helyre, 30-40 perc múlva tálalhatjuk
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez