Magyar nemzeti szakácskönyv
Ritkán ajánlunk a gasztronómia rovatban könyvet (eddig még soha - szerk.), de most úgy éreztük kivételt kell tennünk, ezzel a csodálatos, újra kiadott könyvvel. József nádor egykori udvari szakácsának egyetlen műve ez, mely eredetileg "Legújabb Magyar Szakács Könyv" címen jelent meg a 19. század elején.
Czifray István szakácskönyve majd 200 éves kora ellenére a legkevésbé sem csupán kultúrtörténeti érdekesség, hanem olyan hasznos alapmű a ma háziasszonyának, amelyből gasztronómiai szempontból hihetetlenül gazdag és eddig ismeretlen világ rajzolódik ki. A magyar konyha lassan kezdi újra felfedezni elfeledett hagyományait. Ebben az újrafelfedezésben mindenki számára nagy segítséget jelent az igényesen megtervezett könyvben felsorakoztatott 600 recept.
Forrás: www.libri.hu
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez