Jiaogulan, az ötlevelű ginseng
Dél-Kínában naponta teaként fogyasztják, melyből egész napra elegendő energiát és erőt merítenek. Este segíti az anyagcserét és a zsírok lebontását. Ázsia azon területein, ahol fogyasztják, a 100 éves kort elérő emberek száma átlagon felüli.
A Jiaogulan-t (Gynostemma pentaphyllum) ötlevelű ginsengnek is nevezik. A neve ellenére azonban nem azonos a ginsenggel, sőt beltartalmi értékeit és gyógyhatását tekintve négyszer olyan hatékony.
Teát a frissen szedett, vagy a kiszárított levelekből egyaránt készíthetünk. Íze enyhén édes és a medvecukorra emlékeztet. Egy liter vízzel forrázzunk le egy maréknyi levelet, melyeket érdemes felaprítani, és 5 - 15 percig áztassuk forró vízben. A friss leveleiből kitűnő saláta készíthető.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez