Még mindig eper! Epres zabkeksz
Ezt a receptet ki kell próbáljátok! Ugye, még nem unjátok az epret, mert még javában tart a szezon! Epres zabkeksz (hozzáadott cukor nélkül) Alacsony glikémiás indexű, receptben írtak szerint laktózmentes.
12 nagyobb kekszhez
Hozzávalók:
1 bögre (2dl) zabpehely
1 bögre zabliszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
nagy csipet só
2 egész tojás
fél vaníliarúd magjai
fél kávéskanál fahéj
4 evőkanál olvasztott vaj (vagy szűz kókuszolaj, ha tejmentesen akarjuk!)
fél nagyon érett banán
10 nagyobb szem eper
Elkészítés:
Az epreket megpucoljuk és egy órára legalább a fagyasztóba tesszük.
Sütőt 180 fokon előmelegítjük, légkeveréssel.
Kimérjük egy tàlba a hozzávalókat, tojás felverve tesszük bele, legvégén beledaraboljuk az epret. Jó sűrű masszát kapunk.
Egy sütőlapra sütőpapírt teszünk és két evőkanál segítségével halmokat ügyeskedünk rá, egymástól kissé távol, mert sütés közben megnőnek.
Maga a tészta nem túl édes, de a sok eper miatt nem is hiányzik belőle a cukor. (Aki még nem szokott le róla, az csalhat 2-3 evőkanál mézzel, xillittel).
Kb. 20 perc alatt készre sül, közben az eper leve picit kifolyik, de ettől nem kell megijedni, a sütiben is marad még elég szaft!
Alacsony glikémiásindexű, jó kis reggeli nasi!
Jó étvágyat!
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez