DEGUSTA borok & finomságok
Múlt év végén új gourmet bolttal gazdagodott Budapest, a Királyhágó tér környéke. A Degusta - Borok & Finomságok remekül illeszkedik a budai tér körüli pékségek, zöldségesek és bioboltok sorába. A kínálat gerincét hazai termelőktől beszerzett minőségi élelmiszerek adják. A tulajdonosok a Slow Food mozgalom követőiként kiemelt szerepet szánnak a magyar kistermelők termékeinek.
Háztáji sajtokat találunk Etyekről, a Hortobágyról, Sándor Tamást bükki sajtmestertől és Galló Jánostól. A mangalica tarja alföldi, a vadsonka zselici, a bio szürkemarha szalámi pedig a Kiskunsági Nemzeti Parkból érkezik. Erdélyből finom zakuszka, padlizsánkrém és hegyi mézek közül válogathatunk. Az édesszájúak a Csokoládia budai manufaktúra finomságait, nyírfacukorral készült almás pitét, biomézet, tartósítószer mentes házi lekvárokat és gyümölcsleveket találnak a polcokon. A kedves kiszolgálás mellett nagy vonzerőt jelent, hogy a legtöbb terméket meg is kóstolhatjuk vásárlás előtt.
A Degusta széles italkínálata minden igényt kielégít. A több mint 300 féle bor és párlat jelentős része hazai sztárborászok, elismert pálinkafőzdék és kézműves pincészetek palackjaiból áll. De természetesen az európai és újvilági borok, champagne és whisky rajongók is kedvükre válogathatnak a bolt kínálatából. A tulajdonos, aki borszakíróként és sommelierként jól ismeri a magyar és nemzetközi borokat, örömmel segít a vásárlóknak a borok kiválasztásában.
A Degusta havi rendszerességgel borvacsorákat is szervez a Top 50 magyar étterem közé beválasztott Apropóval közösen. Ezeken a gourmet eseményeken a bolt kínálatában szereplő borok mellé Laczi Tamás és csapata készíti a degusztációs menüt.
Hétköznap reggel kiváló olasz kávéval és süteménnyel indíthatjuk a napot, a hétvégére pedig beszerezhetünk szinte mindent alapanyagot a Degustában, ami egy jó tavaszi piknikhez szükséges.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez