Aranycsapat borsorozat
Csutorás Ferenc egri borász Aranycsapat - borsorozatot készít annak emlékére, hogy jövőre lesz ötvenöt éve annak, hogy Puskás Öcsi és id. Csutorás Ferenc, a borász nagyapja megnyitották legendás borozójukat a pesti Eötvös utcában.
Csutorás nagyapa és Puskás Öcsi az üzleti kapcsolat révén nem csak üzlettársak voltak, hanem barátságot is kötöttek. Kapcsolatuknak a nagy játékos 1956-os emigrációja vetett véget. A borozó Puskás Öcsi emigrációja után végül Sándor „Csikar” segítségével 1960-ig működött. Most újjáéled a legenda... A nagy idők és a barátság emlékére készül el az Aranycsapat borsorozat, a klasszikus tizenegy minden tagjának egy-egy borkülönlegességet ajánlva. A sorozat utolsó tagja pedig mi más lehetne, mint egy veretes vörös 6:3. A borok négyes díszdobozban kerülnek piacra. A Puskás Ferencnek ajánlott Délidő márkanevű Olaszrizling könnyed, üdítő, de határozott, mint Puskás Öcsi játéka. Hét hónapos tölgyfafahordós érlelés után került palackba „Öcsi” kedvenc bora. Forgalomba kerül 2200 palack. A Grosics Gyulának ajánlott 2005-ös Bikavér nemrég – az országban másodikként – kiérdemelte a Superior minősítést. A bor Kékfrankos, Cabernet Sauvignon és Cabernet Franc házasítása. a borász szerint |Mély színe és ereje megóv a bajoktól, akár a Fekete Párduc védései.| Forgalomba kerül 1100 palack. A Buzánszky Jenőnek ajánlott Lyukalatti Csutorás nagyapa pincéjének legjobb fehér bora volt. Ez a leányka hét hónapig érlelődött tölgyfahordóban. A Zakariás Józsefnek ajánlott Szonett Gyöngyrizling és Cserszegi fűszeres házasítása. A sorozat második négy vörösbora várhatóan 2008. márciusban kerül forgalomba. Hidegkúti Nándor Tangója, Bozsik Józsefnek ajánlott Nagyanyag, Czibor Zoltán Bal 1-ese és Budai László Vinum Rubruma. E sorozat zárásaként Kocsis Sándor 2006-os Bikavére, Lantos Mihály 68 márkanevű Kékfrankosa, Lóránt Gyula Meséje és a 6:3 2008. őszétől érhető el a borok kedvelői és a nagy legendák tisztelői számára. A sorozat első négy tagja 16.488.- forintért kapható a borszaküzletekben.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez