Zöldségkrémleves rántott avokádóval
A hideg idő megérkeztével jól esnek a finom krémlevesek. Most elhoztunk egy ínycsiklandozó receptet nektek, melyet pillanatok alatt el is lehet készíteni a hétköznapokban.
Hozzávalók 2 személyre:
A leveshez:
2 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 zacskó Bonduelle Zöld mix krémleves zöldségkeverék
300 ml víz
só, bors
1 csokor friss koriander
fél lime leve
A rántott avokádóhoz:
2 érett avokádó
só, bors
1 tojás
3-4 ek liszt
3-4 ek zsemlemorzsa
A leveshez az olívaolajon lepirítjuk az apróra vágott fokhagymát, rászórjuk a Zöld mix krémleves zöldségkeveréket és felöntjük vízzel. Fűszerezzük sóval, borssal, korianderrel, a lime levével és 5 percig főzzük. Botmixerrel krémesítjük a levest és melegen tartjuk, míg a rántott avokádót elkészítjük. Az avokádót cikkekre vágjuk, klasszikus módon bepanírozzuk (liszt-tojás-zsemlemorzsa) és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
* A cikket a Bonduelle támogatta
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez