Zabpelyhes csokis keksz
Egy igazi boldogsághormon ez a sütemény, és ráadásul még egészséges is, emellett pedig könnyen elkészítheted. Kell ennél több?
Hozzávalók:
8 dkg zabpehely
8 dkg cukor
13 dkg zabpehely liszt
10 dkg margarin
10 dkg étcsoki
1/2 csomag sütőpor
2 ek kakaópor
1 db tojás
Elkészítés:
A zabpehely felét ledaráljuk, összekeverjük a liszttel meg az egész zabpehellyel, a sütőporral és a kakaóporral. A margarint kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olvasztott csokit és a tojást. A nedves és a száraz anyagokat összekeverjük. Hagyjuk állni egy pár percet, majd dió nagyságú golyókat formálunk belőle, amiket egymástól 2- 3cm távolságra, sütőpapírral kibélelt tepsire teszünk, szétlapogatunk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 8 percig sütjük. Mikor elkészül, még puha, de ahogy hűl, úgy keményedik. Meg kell várni, míg teljesen kihűl, csak utána lehet leszedni a tepsiről,különben szétesnek.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez