Virsli, szalámi, sonka: szívnek komoly kockázat
Jelentősen növeli a szívbetegségek kockázatát a feldogozott húsok fogyasztása, így a sonka, szalámi, virsli is, állítják a Circulation című szakfolyóiratban amerikai kutatók.
Jelentősen növeli a szívbetegségek kockázatát, ha valaki rendszeresen eszik sonkát, virslit, szalámit és más feldolgozott húsokat - állapították meg amerikai kutatók. A Circulation című szakfolyóiratban hétfőn közzétett tanulmány szerint a feldolgozott húsok fogyasztása 42 százalékkal növelheti a szívbetegségek és 19 százalékkal a 2-es típusú, felnőttkori diabétesz kialakulásának kockázatát. Ugyanakkor a kutatók nem tapasztaltak ezekre a betegségekre emelkedett kockázatot azoknál, akik feldolgozás nélkül fogyasztottak vörös húsokat, például marha-, sertés- vagy birkahúst.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez