Vegán Vagány Kakaós Piskóta
avagy tojás nélkül is „feljön” a piskóta…
Ízelítőül fogadd tőlünk szeretettel a Napsugár Életház egyik kedvenc vegán résztvevőjét, a vegán kakaós piskóta receptjét.
Alapanyagaiban maximálisan természetes elkészítése pedig végtelenül könnyű. Mindezt tojás, tej és ízfokozók nélkül.
A vegán-vagány hét alatt közösen elkészítjük, lelkiismeret furdalás nélkül, hogy aztán a család kedvence lehessen. Ez, „piskóta”!
Hozzávalók (4 főre):
- 30 dkg liszt (tönköly fehér)
- 25 dkg cukor (nád)
- 6 ek kakaó
- 0,5 dl olaj (kukorica csíra)
- 2 ek ecet (fehér, balzsam ecet, alma ecet)
- 3 dl víz vagy szójatej
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
Elkészítés:
Az összes hozzávalót összekeverjük és 180C-on megsütjük.
Önmagában is nagyon finom, de lehet tölteni a teljes kihűlés után. A tészta édes, a fanyar gyümölcsös krémek jól illenek hozzá. Torta formában sütve, tortának is kiváló alap piskóta.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez