Ünnepi koktélok
Ha az ünnepek folyamán megszomjaznátok, hoztunk nektek négy karácsonyi koktélreceptet, melyek szebbnél finomabbak és finomabbnál szebbek. Vagy fordítva? A lényeg, hogy garantált a jókedv és kacagás a szürcsölésük közben (de utána mindenképp)!
Dark and Stormy – Sötét Vihar Koktél
Hozzávalók:
- 6 cl rum
- 1 ½ dl gyömbérsör
- lime szeletek
Elkészítés:
Ha a fotón látható cukordíszítést is prezentálni szeretnéd, akkor először is, húzz végig egy lime darabkát az üveg falán, majd mártsd cukorba. Egy üvegpohárba önts másfél deci gyömbérsört, majd lassan, szinte csepegtetve, egyenletesen eloszlatva öntsd hozzá a rumot.
Sugar Cookie Martini – Cukros Sütis Martini
Hozzávalók:
- 8 cl vodka
- 4 cl karamell likőr
- 4 cl tej
- cukordrazsé, dekorációnak
Elkészítés:
Hasonlóképpen az előző cukordíszítéshez, a legelső lépés itt is a pohár szélének benedvesítése, majd színes cukorkákba mártása. Öntsd a vodkát, karamellalikőrt és tejet egy shakerbe, adj hozzá jeget és rázd fel, majd töltsd az üvegpohárba.
Fehér Sangria
Hozzávalók, 6 főre:
- 1 üveg fehérbor
- 1 kis üveg almabor (cider)
- 1 narancs, felszeletelve
- 1 alma, felszeletelve
- vörös áfonya
- friss mentalevelek
Elkészítés:
Az összes hozzávalót tedd egy kancsóba, keverd össze, és tedd a hűtőbe.
Fűszeres Vérnarancs Pezsgő Puncs
Hozzávalók, 3-5 főre:
- 6 dl frissen facsart vérnarancs leve vagy 100%-os vérnarancslé
- 3 lapos evőkanál cukor
- 1 rúd fahéj
- 2 szem ánizs
- 2 dl száraz fehérbor
- 5 dl pezsgő
Elkészítés:
Öntsd a vérnarancslevet, cukrot, fahéjrudat és ánizst egy fazékba, majd forrald fel. Amikor a folyadék elkezd forrni, vedd kis lángra, és hagyd tovább forrni, amíg az ital fele elpárolog, ez kb. 30-40 perc lesz. A még meleg fűszeres vérnarancsléhez öntsd hozzá a fehérbort és keverd el. Hagyd kihűlni, majd legalább két órára tedd hűtőbe. Szervírozás előtt tölts félig a nedűből egy üvegpohárba, majd öntsd fel pezsgővel.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez