Újbort a Pincepiacról
Egerben egy új kezdeményezést indítanak útjára. A Pincepiacon a gasztronómia és a borok szerelmesei is találnak majd kedvükre valót.
A szervező Demeter Pincészet meghívta azokat a helyi termelőket, akik hagyományos módon termelnek. Lesz a kínálatban lekvár, szörp, savanyúság, méz, zöldségek, gyümölcsök, sajt, kenyér, füstölt húsáru, selyem, szappan, gyógynövény, fatermékek és még sorolhatnánk – de nem tesszük, mert a szagos, ízes internet kapcsolatot még nem találták fel.
Addig csak azt tudjuk javasolni, hogy tessék ellátogatni az egri Kőlyuk Pincesorra és megkóstolni, megillatolni, megvásárolni a termelői finomságokat és természetesen a kiváló borokat. Jelen lesz a Csutorás, a Bolyki, a Pók Tamás, a Tarjányi, az 5 Évszak és a szervező Demeter pince, amelynek célja, hogy az egri emberek és a turisták egyaránt megismerhessék ezeket a termelőket és portékájukat. A kínálat nemcsak gasztronómia szempontból lesz színes, mert lesznek gyermekprogramok és kulturált délutáni, esti borozási lehetőségek azoknak, akik nem ricsajos kocsmában szeretnének borozni.
Az első, nyitórendezvényt 2012. november 24-én, szombaton, a Márton napi újbor ünnepén tartják, de már a folytatás is garantált, lesz piac és borvásár minden szombaton.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez