Új játékos a Baldaszti csapatban
Ha jót akarsz enni és borozni, a ZONA a biztonsági zónában van.
Új színfolttal gazdagodott a város gasztronómiai térképe: vár a Baldaszti Csoport új csillaga, a ZONA Borbár a Lánchídtól néhány lépésre a budai oldalon. A hangulatos új vendéglátó-ipari egység neve két sajátosságot is tükröz: a bisztrókra jellemző izgalmas teret és a felszolgált ételek jellegét, mert ezeket zóna adagokban kínálják. A ZONA konyhafőnöke Huszár Krisztián, az év séfje, aki a tőle megszokott, újraértelmezett magyar konyha mellett a keleti és a baszk gasztronómiából hoz ízeket. A desszerteket Balatoni Brigitta, az év cukrásza készíti. A bisztróban az ételek mellett persze a kitűnő borok is főszerepet kapnak.
A megkapó belsőt és az arculatot a tehetséges, fiatal tervező team, a Pos1t1on jegyzi, a berendezésben Kiss Heni stylist működött közre. A bisztróban modern és tradicionális elemek finoman megkomponált játéka várja az érkezőket. A kellemes, nyugodt hátteret zöldes árnyalatú, modern értelmezésű kazettákkal gazdagított falak adják, amik fölött miriádnyi fénygömbként hatnak a Szarvasi lámpagyár retró gömbjei.
A gyors falatkákhoz prímán passzolnak az 1950-es évek designját felelevenítő korpulens fabútorok, az elmélyültebb, beszélgetős borozáshoz pedig kuckós épített magas ülőalkalmatosságok adnak hátteret. A tér erőteljes eleme a fémlemezekből épített, aszimmetrikus osztásrenddel készült italfal és a belőle kiragyogó borhűtő, amely valósággal keretezi a markáns fafelületű méretes pultot, és sötét padlótól-mennyezetig futó flekkjével megadja a hely jellegét.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez