Tészta és spárga
Tényleg ez lesz az utolsó spárgás bejegyzésem, de nem tudok ellenállni, imádom! Ez egy szuperjó zöldség, és ezúttal a tészta szerelmeseinek kedvezek. A körülöttem élők kedvenc olasz tészta feltétje a carbonara szósz, s ha már van itthon spárga akkor miért ne legyen spárgás carbonara a tésztánkon, gondoltam én, és milyen jól tettem, mert imádták.
PIPE RIGATE ALLA CARBONARA D’ASPARAGI
Összetevők:
400 g pipe rigate (csőtészta) linguine, spaghetti, penne is tökéletes
só, bors, fehérbors
60 g parmezán vagy parmezán jellegű kemény sajt
700 ml tejszín
4 db tojás
200 g pancetta vagy császár szalonna mangalica császárt használtam
3 gerezd fokhagyma
olívaolaj
100 ml fehérbor
100 g zöldspárga
Elkészítése:
A tésztát sós vízben készre (azaz al dentére) főzöm, kb. 10 perc. Közben a tojásokat a tejszínnel, fehér borssal és a reszelt parmezánnal elkeverem. Egy serpenyőben a felkockázott császárhúst aranybarna ropogósra pirítom, hozzádobom az előzőleg blansírozott feldarabolt zöld spárgát, a finomra aprított fokhagymát majd meglocsolom fehérborral.
A tésztát beleöntöm a spárgás serpenyőbe, természetesen a tűzről levéve, jól átforgatom, majd a parmezános tejszínes mártást ráöntöm, megkeverem. Végül sok-sok frissen őrölt fekete borssal és frissen reszelt parmezánforgáccsal tálalom.
Szabó Dorottya
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez