Téli vitaminsaláta
Korábbi írásunkból kiderült milyen sok hasznos anyagot tartalmaz a savanyú káposzta, és hogy több betegség megelőzésére is kiválóan alkalmas. A mai nap gyakorlatias szemmel közelítjük meg, íme egy receptötlet a felhasználásához.
Hozzávalók:
- 10 dkg jobb minőségű (min.70-80% hústartalmú) virsli
- 20 dkg savanyú káposzta
- 3 közepes csemege uborka felkockázva
- 1 nagyobb alma felkockázva
- 1 pohár natúr joghurt
- 2 evőkanál mustár
- 1 evőkanál majonéz
- 1 kiskanál méz
- só, bors
A megfőtt virslit felkarikázzuk, majd egy nagy tálban összekeverjük a savanyú káposztával, az alma és az uborka kockákkal. Az öntethez összekeverjük a joghurtot, a mézet, a mustárt, sózzuk, borsozzuk, és ezt is a tálba öntjük. Az egészet összeforgatjuk. Önmagában is finom például vacsorára, vagy virsli nélkül kínálhatjuk sült húsok mellé köretnek is.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez