Tejszínes-paprikás csirke recept
Ez a recept leginkább azoknak ajánlott, akik szeretik a hagyományos magyar konyhát, azonban nem bánják, ha van benne egy kis csavar. Ennek az ételnek a kulcsa a tejszín, amiből ugyan nem kell sokat felhasználnunk, mégis teljesen megváltoztatja az egyszerű paprikás csirkéről alkotott eddigi képünket.
Hozzávalók:
0,5l húsleves alaplé
50dkg csirkemell
1 fej hagyma
2 teáskanál fűszerpaprika
200ml főzőtejszín
3 evőkanál tejföl
4 gerezd fokhagyma
1 zacskó tagliatelle
só
bors
parmezán sajt
Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk kis kockákra, és kezdjük el az olajon pirítani. Amikor láthatóan elkezd pirulnia csirke, adjuk hozzá a hagymát, majd amikor már elkezd üvegesedni, öntsük fel a húsleves alaplével. Sózzuk, borsozzuk, majd amikor az alaplé fele már elfőtt, fűszerezzük a paprikával. Ezt követően adjuk hozzá a tejfölt, majd a tejszínt is,és hagyjuk még 15-20 percig a lángon. Amíg készül a csirkés ragu, főzzük meg a tésztát, végül keverjük össze és parmezán sajttal tálaljuk.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez