Svéd gombasaláta recept
A svéd gombasaláta az egyik legjobb dolog, ami a paradicsom és a gomba házasításából születhet. Isteni finom lehet pirítóssal ráérős hétvégék reggelein, de vendégség esetén is kínálhatjuk sült húsokhoz vagy zöldségekhez. Nem szükséges hozzá túl sok alapanyag, ráadásul a hűtést leszámítva kb. negyed óra elkészíteni, így last minute vacsora ötletnek sem utolsó.
Hozzávalók:
50 dkg gomba
3 evőkanál olaj
1 közepes fej vöröshagyma
25 dkg hámozott paradicsom
3 db babérlevél
2 teáskanál porcukor
1 teáskanál citromlé
só
bors
A hagymát szeleteljük fel, majd süssük üvegesre egy magasabb falú serpenyőben, ezt követően adjuk hozzá a megmosott és felszeletelt gombát. Ezután adjuk hozzá a hámozott paradicsomot, amely lehet konzerv is, ez esetben adjuk hozzá a levét is, vagy mi magunk főzhetjük majd hámozhatjuk a paradicsomokat, ez esetben adjunk a gombához egy kis sűrített paradicsomot is.
Helyezzük az edénybe a babérleveleket, a porcukrot és a citrom levét is, illetve ízesítsük sóval és borssal. Miután összeforrtak a hozzávalók, vegyük le a tűzről és pár óráig tegyük hűtőbe. Hidegen tálaljuk pirítóssal vagy friss bagettel.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez