Sport szelet ízű cake pop karácsonyra
A Sport szelet vitathatatlanul sokak egyik kedvenc csokija, azonban azt megígérhetem, hogy a sütemény verzióját még azok is imádni fogják, akik esetleg az eredeti verzióért nincsenek oda. Így karácsonyhoz közeledve nem feltétlenül kell új receptekkel kísérleteznünk, ugyanis az is egy nagyon jó megoldás lehet, ha egy egészen hétköznapi desszertet ünnepi formába öntünk.
Éppen ezért nagyon jó ötlet lehet a nagyon finom, ám meglehetősen egyszerű Sport szelet süteményt cake pop formában elkészíteni, és hogy a karácsonyi hangulat is meglegyen, csillag, illetve hópehely formájú cukorkával szórhatjuk meg őket.
Hozzávalók:
500g darált keksz
4dl tej
250g teavaj
200g cukor
2 evőkanál holland kakaópor
2 teáskanál rumaroma
200g étcsokoládé
15-20 db hurkapálcika (vagy szívószál)
Cukorszórás
A darált kekszet keverjük össze a kakaóporral, közben a tejet forraljuk fel, ez történhet akár a tűzhelyen, akár mikróban. A forró tejhez adjuk hozzá a vajat, és várjuk meg, hogy teljesen elolvadjon benne, majd adjuk hozzá a cukrot is, és kevergessük addig, amíg teljesen el nem olvad a vajas-tej keverékben. Ezt követően adjuk hozzá a rumaromát is, majd keverjük össze a darált keksszel addig, amíg homogén masszát kapunk. A masszát helyezzük fagyasztóba, és hagyjuk benne állni 20-3 percig.
Amíg a massza a fagyasztóban áll, olvasszuk fel az összes csokoládét a tűzhelyen, vízgőz felett. Mindenképpen vízgőz felett végezzük a műveletet, így ugyanis a csokoládénem fog leégni az edény aljára.
Miután a masszát kivettük a fagyasztóból, formáljunk belőle akkor golyókat, amekkora sütinyalókákat szeretnénk, majd szúrjuk fel őket a pálcikákra és mártsuk csokiba. Ezután szórjuk meg őket a cukorkákkal. A pálcikákkal felfelé tálcára helyezhetjük őket, vagy üvegpohárba, hungarocell táblába állíthatjuk.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez