Spanyol konyha – A tökéletes csirkés paella receptje
Ezt a fél óra alatt összedobható paella receptet mindenképpen ki kell próbálnod. Gyors, egészséges, és szinte minden megvan benne, amire egy hosszú nap után szükséged lehet.
Hozzávalók (több személyre) :
- 1 db csirkemellfilé
- 5 dl alaplé
- 20 dkg rizs
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db zöldpaprika
- 25 dkg zöldborsó (lehetőleg konzerv, nem fagyasztott)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 db paradicsom
- 1 kávéskanál sáfrány
- 1 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
- kurkuma
- 3 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítés:
- A csirkét megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, kicsit megpároljuk majd félretesszük.
- A megmaradt olajon megpároljuk a felaprított hagymát, a kockára vágott paprikákat és paradicsomot, majd visszatesszük a húst is. A paradicsom hamar szétfő, ezért érdemes egy kicsit később hozzáadni.
- Folyamaton kevergetés mellett megsózzuk, megborsozzuk majd felöntjük a húslevessel és beleszórjuk a rizst.
- A reszelt fokhagymával, a kurkumával, petrezselyemmel és a sáfránnyal ízesítjük, majd hozzáadjuk a zöldborsót, és 20-25 perc alatt készre főzzük.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez